Porziņģim veiksmīga spēle, uzvara un neliela pagrūstīšanās. VIDEO
Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 30 sekundes, gūstot 17 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas.
Basketbols
2016. gada 6. janvāris, 07:13

Porziņģim veiksmīga spēle, uzvara un neliela pagrūstīšanās. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē nerealizēja nevienu tālmetienu, tomēr spēja izcelties ar sezonas 13."double-double", tādējādi palīdzot viņa pārstāvētajai komandai Ņujorkas "Knicks" otro reizi trīs dienu laikā pārspēt Atlantas "Hawks"vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" izbraukumā ar 107:101 (29:20, 25:29, 30:22, 23:30) pieveica "Hawks", pret kuriem tika aizvadīts jau ceturtais mačs šosezon.

Regulārā čempionāta sākumā ar 112:101 pārāka bija Atlantas vienība, bet Otrajos Ziemassvētkos "Knicks" tika pieveikta ar rezultātu 117:98. Svētdien "Knicks" pirmo reizi šosezon pārspēja "Hawks", izcīnot uzvaru ar 111:97.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 30 sekundes, gūstot 17 punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas. Latvietis realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, taču netrāpīja nevienu no trim tālmetieniem.

Tāpat Porziņģa kontā viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, viena kļūda un viens bloķēts metiens.

Rezultatīvākie "Knicks" rindās bija Ārons Aflalo un Ņujorkas vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs, abiem gūstot pa 23 punktiem un izcīnot attiecīgi septiņas un 11 atlēkušās bumbas.

Zīmīgi, ka iepriekšējā šo abu komandu tikšanās reizē rezultatīvākais bija tieši Aflalo, kurš sameta 38 punktus, par pieciem punktiem atpaliekot no sava karjeras rekorda.

Tikmēr mājiniekiem 19 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja Pols Milseps, bet 16 punktus pievienoja Džefs Tigs. Savukārt ar "double-double" šajā duelī izcēlās Els Horfords, kuram 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

"Knicks" vadībā bija gandrīz visu maču, lielāko pārsvaru iekrājot trešajā ceturtdaļā. Lai arī noslēdzošajā ceturksnī pretinieki pietuvojās ņujorkiešiem visai tuvu, "Knicks" tomēr spēja nosargāt rezultāta pārsvaru un izcīnīt uzvaru.

Mača rezultāts tika atklāts ar veiksmīgu Porziņģa "slam-dunk". Turpinājumā bumbu grozā no augšas ietrieca arī Entonijs. Pirmajā ceturtdaļā Porziņģis guva vēl četrus punktus, līdz tika nomainīts. Otrās ceturtdaļas sākumā latvietis nopelnīja otro personīgo piezīmi, pēc kā uzreiz tika nosēdināts uz rezervistu soliņa. Porziņģis laukumā atgriezās četras minūtes līdz pirmā puslaika beigām. Taču viņam atvēlētajā laikā latvietis ar rezultativitāti neizcēlās, bet pieļāva vienu kļūdu, un pēc divām minūtēm atgriezās uz rezervistu soliņa.

Trešā ceturtdaļa Porziņģim iesākās daudz veiksmīgāk, jo tika gūti seši punkti divu ar pusi minūšu laikā. Porziņģis laukumu pameta divas minūtes līdz spēles nogriežņa beigām, taču jau pēc pusotras minūtes atgriezās laukumā. To dažu sekunžu laikā Porziņģis realizēja vēl vienu divpunktu metienu un trāpīja vienu "sodu".

Noslēdzošā ceturtdaļa Porziņģim neiesākās veiksmīga, bet pēc trim minūtēm viņš tika nomainīts. Latvietis laukumā atgriezās piecas minūtes līdz pamatlaika beigām. Kad spēlē bija palikušas divas minūtes Porziņģis realizēja divus soda metienus, taču tie arī bija pēdējie latvieša punkti šajā mačā.

Ar maču pret "Hawks" Ņujorkas klubs uzsāka trīs izbraukuma spēļu sēriju. Turpinājumā tā trešdien viesosies pie Maiami "Heat", bet pēc tam piektdien spēkosies ar Sanantonio "Spurs" komandu.

Ar 17 uzvarām 36 spēlēs "Knicks" atrodas 11.vietā Austrumu konferencē, kamēr "Hawks" ar 21 panākumi ir piektā.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA / Foto: EPA/LETA