Talantīgā skeletoniste Priedulēna izcīna otro vietu Īglsā
Priedulēna pēdējos divos gados pasaules junioru čempionātā izcīnīja ceturto vietu.
Citi sporta veidi
2016. gada 7. janvāris, 15:05

Talantīgā skeletoniste Priedulēna izcīna otro vietu Īglsā

Jauns.lv

Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna ceturtdien, gatavojoties pasaules junioru čempionātam, izcīnīja otro vietu Starpkontinentālā kausa posmā Austrijas trasē Īglsā.

Priedulēna distanci veica minūtē un 48,79 sekundēs, atpaliekot vienīgi no Krievijas sportistes Jeļenas Ņikitinas, kura bija par 0,59 sekundēm ātrāka. Trešo vietu izcīnīja amerikāniete Keitija Ūlendere, kura no krievietes atpalika par 0,64 sekundēm.

Latviete pēc pirmā brauciena bija ceturtajā pozīcijā, bet otro braucienu veica daudz veiksmīgāk, kas ļāva pakāpties uz otro vietu.

Zīmīgi, ka piecas no pirmā septītnieka sportistēm (izņemot Ūlenderi un viņas tautieti Meganu Henriju, kurai ceturtā vieta) gatavojas pasaules junioru čempionātam. Šo dāmu vidū pietrūka vien spēcīgās vācietes Žaklīnas Lelingas, kura arī plāno piedalīties pasaules junioru meistarsacīkstēs.

Kā zināms, Priedulēna pēdējos divos gados pasaules junioru čempionātā izcīnīja ceturto vietu.

Jau vēstīts, pirms šīs sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12.vieta, bet šajā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bijusi labāko sešiniekā, turklāt 11.decembrī Kēnigsē trasē bija tikai 0,04 sekunžu attālumā no karjeras pirmā goda pjedestāla, izcīnot ceturto vietu.

Tikmēr vīru konkurencē pirmo vietu izcīnīja Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs, kurš par 0,35 sekundēm apsteidza savu tautieti Ņikitu Tregubovu. Trešais palika vācietis Kilians fon Šleinics, kurš bija par 0,90 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs.

Savukārt vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās ierindojās 14.vietā, no Tretjakova atpaliekot par 2,47 sekundēm.

Pirmajā braucienā latvietis uzrādīja 16.ātrāko laiku, bet otrajā bija 11.ātrākais, kas summā deva 14.vietu.

Turpinājumā turpat Īglsā piektdien tiks aizvadīts vēl viens Starpkontinentālā kausa posms.

LETA/Foto: LOK