Priedulēna vēlreiz otrā Starpkontinentālā kausa posmā
Lelde Priedulēna turpina veiksmīgi startēt pirms junioru pasaules čempionāta.
Citi sporta veidi
2016. gada 8. janvāris, 15:52

Priedulēna vēlreiz otrā Starpkontinentālā kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien, gatavojoties pasaules junioru čempionātam, otro dienu pēc kārtas izcīnīja otro vietu Starpkontinentālā kausa posmā, kas risinājās Austrijas trasē Īglsā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Priedulēna divu braucienu summā uzrādīja laiku viena minūte un 48,70 sekundes, vien astoņas sekundes simtdaļas atpaliekot no Krievijas sportistes Jeļenas Ņikitinas.

Latviete pirmajā braucienā bija otrā, no Ņikitinas atpaliekot par 0,17 sekundēm, bet otrajā braucienā viņa uzvarēja ar deviņu sekundes simtdaļu pārsvaru, tomēr divu braucienu summā ar to nebija pietiekami, lai apsteigtu krievieti.

Kā zināms, arī ceturtdien Priedulēna izcīnīja otro vietu, no Ņikitinas divu braucienu summā atpaliekot 0,59 sekundes.

Savukārt sacensībās kungiem piektdien Ivo Šteinbergs divu braucienu summā uzrādīja rezultātu minūte un 47,35 sekundes, kas viņam deva 11.vietu. Latvietis no uzvarētāja krieva Ņikitas Tregibova atpalika par 2,12 sekundēm.

Pēc pirmā brauciena Šteinbergs bija tikai 16.pozīcijā, bet otrajā sasniedza astoto rezultātu, kas ļāva pakāpties kopvērtējumā.

Pirms tam ceturtdien Šteinbergs ierindojās 14.vietā, bet uzvaru izcīnīja olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs no Krievijas, kurš piektdien bija otrais.

Kaut Priedulēna pēc pirmajiem trim Pasaules kausa posmiem kopvērtējumā atrodas augstajā, piektajā, pozīcijā, uz nākamajiem trim, kas risināsies Ziemeļamerikā, viņa nav devusies, jo gatavojas pasaules junioru čempionātam, kas pēc divām nedēļām tiks aizvadīts Vinterbergā. Tajā viņas galvenās konkurentes būs krievu sportistes, kā arī Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīdere Žaklīna Lelinga no Vācijas.

Kā zināms, pirms šīs sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos karjerā augstākā bija 12.vieta, bet šajā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bijusi labāko sešiniekā, turklāt 11.decembrī Kēnigsē trasē bija tikai 0,04 sekunžu attālumā no karjeras pirmā goda pjedestāla, izcīnot ceturto vietu.

Priedulēna iepriekšējos divos gados pasaules junioru čempionātā izcīnījusi ceturto vietu.

Tikmēr Šteinbergs šajā sezonā plānojis piedalīties visos Eiropas kausa posmos, kas ir līmeni zemāki par Starpkontinentālo kausu. Kā zināms, pagājušā gada nogalē viņš Siguldā notikušajā ceturtajā posmā izcīnīja uzvaru, kas pašlaik kopvērtējumā dod ceturto pozīciju.

LETA/Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv