Sējējs pirmajā mačā nosēdina malā Miķeli Rēdlihu un izcīna uzvaru
Jaunais Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpilditājs Normunds Sējējs savā debijas mačā izcīnījis uzvaru.
Hokejs
2016. gada 8. janvāris, 18:24

Sējējs pirmajā mačā nosēdina malā Miķeli Rēdlihu un izcīna uzvaru

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmajā spēlē galvenā trenera pienākumu izpildītāja Normunda Sējēja vadībā piektdien ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) izbraukumā pārspēja Podoļskas "Vitjaz" komandu.

Vārtus rīdziniekiem guva visi otrās maiņas uzbrucēji Miks Indrašis, Andris Džeriņš un Gunārs Skvorcovs, palīdzot pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Rīgas "Dinamo" vadība ceturtdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Kari Heikili un viņa palīgu Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Sējējs komandas nebija vadījis kopš 2008.gada.

Kaut maču nedaudz aktīvāk sāka "Vitjaz" hokejisti, pirmais ilgstošais rīdzinieku uzbrukums sestajā minūtē noslēdzās ar vārtu guvumu, kad individuāli ļoti veiksmīgi nospēlēja Miks Indrašis. Tomēr mājinieki ļoti ātri atguvās un jau pēc 19 sekundēm panāca izlīdzinājumu, kad ļoti neveiksmīgi Rīgas "Dinamo" vārtos nospēlēja Jakubs Sedlāčeks un viņu pārspēja Ņikita Viglazovs.

Izlīdzinot rezultātu, laukumā dominēja "Vitjaz" komanda, tomēr trešdaļas vidū teicama iespēja bija arī Krišjānim Rēdliham. Trešdaļas otrajā pusē rīdziniekiem ļoti ilgi bija jāspēlē mazākumā, turklāt 80 sekundes pat tika pavadītas trijatā, tomēr mazākums tika aizvadīts ļoti pārliecinoši. Pēc otrā mazākuma rīdzinieki paši jau izveidoja divus bīstamus uzbrukumus, tomēr pirmā trešdaļa noslēdzās neizšķirti 1:1.

Otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" ieguva pirmo vairākumu mačā, tomēr tajā bīstamāko momentu izgājienā izveidoja tieši pretinieki. Kopumā otrajā spēles daļā ritēja ātrs un aizraujošs hokejs, kurā vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām. Neliels pārsvars trešdaļā piederēja rīdziniekiem, tiesa, vārti tā arī netika gūti.

Izšķirošās trešdaļas sākumā jau pēc 69 sekundēm Rīgas "Dinamo" ieguva vadību, kad netverams metiens izdevās Džeriņam. "Vitjaz" centās pārņemt iniciatīvu un arī nopelnīja vairākumu, tomēr trešdaļas turpinājumā arvien pārliecinošāk spēlēja Rīgas "Dinamo" un 13.minūtē arī guva trešos vārtus - pēc piespēles no aizvārtes ar vārtu guvumu atzīmējās Skvorcovs. Līdz ar to ar rezultatīviem metieniem mačā izcēlās visi trīs otrās maiņas uzbrucēji.

Dueļa beigas rīdzinieki aizvadīja ļoti pārliecinoši un varēja iepriecināt jauno galveno treneri ar uzvaru.

Pirms šīs spēles Sējējs bija veicis ievērojamas izmaiņas Rīgas "Dinamo" sastāvā - malā bija nosēdināts Miķelis Rēdlihs, bet pirmajā maiņā kopā ar Lauri Dārziņu un Timu Sestito spēlēja Filips Toluzakovs. Tāpat pirmo maču kopš oktobra aizvadīja Ēriks Ševčenko, bet pēc traumas izārstēšanas pirmoreiz kopš 3.decembra laukumā izgāja Kaspars Saulietis.

Savukārt Rīgas "Dinamo" vārtus pirmoreiz kopš 26.novembra pilnvērtīgi sargāja Jakubs Sedlāčeks. Zīmīgi, ka "Vitjaz" komandai traumas dēļ pašlaik nevar palīdzēt pamatvārtsargs Harri Sateri.

Kā zināms, izmaiņas treneru kolektīvā kluba padome veica, jo "Dinamo" iepriekšējās divās spēlēs mājās zaudēja tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs - pirmdien ar 1:2 pēcspēles metienos tika atzīts Bratislavas "Slovan" pārākums, bet trešdien rīdzinieki ar 2:5 piekāpās Zagrebas "Medveščak".

"Vitjaz" komanda šogad līdz šim bija aizvadījusi tikai vienu spēli, kurā ar 2:4 piekāpās līgas čempionei Sanktpēterburgas SKA. Piektdien komanda piedzīvojusi jau piekto neveiksmi pēc kārtas.

Iepriekš Rīgas un Podoļskas komandas savā starpā tikās 17.septembrī, kad rīdzinieki savā laukumā piekāpās ar 1:4.

Izbraukuma sērijas noslēgumā Rīgas "Dinamo" svētdien spēkosies ar Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo" komandu, bet pēc tam tiks aizvadītas septiņas mājas spēles pēc kārtas. Rīdziniekiem šosezon vēl atlikušas 11 mājas spēles un tikai četri izbraukuma mači.

Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 45 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 13 punktiem. Tiesa, Latvijas komanda saglabā cerības uz izslēgšanas turnīru, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 3-4 spēlēm vairāk.

Savukārt "Vitjaz" ar 52 punktiem 48 spēlēs ir konferences 13.vietā.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA