Porziņģim 28 + 11, "Knicks" neizdodas izraut uzvaru pret spēcīgo "Spurs". VIDEO
Porziņģis savāca savu četrpadsmito "double-double" šosezon.
Basketbols
2016. gada 9. janvāris, 09:20

Porziņģim 28 + 11, "Knicks" neizdodas izraut uzvaru pret spēcīgo "Spurs". VIDEO

Jauns.lv

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis piektdien izcēlās ar 28 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda ar 99:100 (30:26, 19:26, 25:27, 25:21) izbraukumā dramatiski piekāpās visas līgas vicelīderei Sanantonio "Spurs".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spēles pirmajās 15 minūtēs Porziņģis guva 15 punktus, bet kopumā viņš jau trešo reizi NBA karjerā iemeta vismaz 28 punktus, turklāt pirmoreiz to paveica izbraukumā.

Vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "Knicks" bija 12 punktu deficīts. Viesi panāca pretiniekus, tomēr Hosē Kalderona tālmetiens līdz ar beigu signālu bija neprecīzs. Līdz ar to "Spurs" guva septīto uzvaru pēc kārtas, turklāt komanda šosezon joprojām nav zaudējusi savā laukumā, bet "Knicks" pārtrauca trīs uzvaru sēriju.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 33 minūtes un 25 sekundes, realizējot astoņus no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat latvieša kontā bija 11 atlēkušās bumbas, trīs kļūdas un divas piezīmes.

Porziņģis savāca savu četrpadsmito "double-double" šosezon. Latvietis savas līdzšinējās karjeras rezultativitātes rekordu sasniedza 17.novembrī, kad sameta 29 punktus, bet ar 28 punktiem viņš izcēlās arī 7.decembrī.

Tāpat šis bija pirmais mačs Porziņģa NBA karjerā, kurā viņš izpildīja vismaz 20 metienus no spēles, kā arī septiņus tālmetienus. Savukārt soda metienus latvietis nebija garām aizmetis kopš 23.decembra, pārtraucot 24 realizētu brīvmetienu sēriju.

Tieši latvietis kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, ar 20 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām viņam piebalsoja Karmelo Entonijs, bet 12 punktus sameta Porziņģa kolēģis groza apakšā Robins Lopess.

Savukārt "Spurs" rindās ar 19 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards, bet pa 16 punktiem guva Lamarkuss Oldridžs, Tonijs Pārkers un Manu Džinobili.

Pirmos trīs punktus mačā iemeta tieši Porziņģis. Pirmajās piecās minūtēs latvietis jau bija guvis sešus punktus, bet "Knicks" atradās vadībā ar 11:8. Savukārt pirmās ceturtdaļas pēdējās sekundēs Porziņģis ar soda metieniem sasniedza desmit gūto punktu robežu, bet "Knicks" bija priekšā ar 30:26.

Otrās ceturtdaļas sākumā latvietis ar "slam-dunk" pielaboja pats savu neprecīzo metienu, bet vēlāk realizēja tālmetienu un spēles 15.minūtē jau bija sametis 15 punktus. Pie rezultāta 41:36 Porziņģis tika nomainīts, bet pēc tam "Spurs" turpināja izrāvienu un trīs ar pusi minūtes pirms puslaika beigām viesi jau zaudēja ar 41:44. Pēc šāda notikumu pavērsiena latvietis atgriezās laukumā, bet "Knicks" pēc puslaika atradās iedzinējos ar 49:52. Šajā laikā Porziņģis bez 15 punktiem bija pievienojis arī sešas bumbas zem groziem, bet "Knicks" līderi Entoniju sekmīgi nosedza Lenards.

Arī otrajā puslaikā pirmos punktus guva Porziņģis, kurš šoreiz bija precīzs no groza apakšas. Turpinājumā latvietis ar tālmetienu panāca 62:61, bet pēc pustālā raidījuma viņa kopējo punktu skaits sasniedza 22. Pēc sešu punktu izrāviena "Spurs" atguva vadību, tomēr Porziņģis realizēja vēl vienu pustālo raidījumu un neļāva pretiniekiem nostiprināt pārsvaru, turklāt jau tobrīd viņš bija savācis "double-double". Pēc trešās ceturtdaļas Ņujorkas komanda zaudēja ar 74:79.

Izšķirošajā ceturtdaļā "Knicks" pirmos punktus guva vien ceturtās minūtes izskaņā, kad jau bija iedzinējos ar 74:86. Porziņģis realizēja vēl vienu pustālo metienu, bet, kad "Knicks" nokļuva zaudētājos ar 80:92, viņš jau atradās uz rezervistu soliņa. Kaut likās, ka spēles liktenis ir izšķirts, Ņujorkas komanda sāka atspēlēšanos un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vairs zaudēja vien ar 89:92.

Neraugoties uz neveiksmīgu līdzšinējo maču, divus tālmetienus realizēja Ārons Aflalo un 49 sekundes pirms dueļa beigām "Knicks" zaudēja panāca 97:98. "Spurs" ātri atguva trīs punktu pārsvaru, bet 32 sekundes pirms pamatlaika beigām Porziņģis iedankoja bumbu grozā pēc Aflalo auta izspēles un panāca 99:100. Turpinājumā "Spurs" uzbruka neveiksmīgi un 14 sekundes pirms cīņas izskaņas viesi ieguva bumbu, tomēr uzvaru izraut neizdevās, jo Kalderons noslēdzošo metienu raidīja garām.

Kristapa Porziņģa iespētais mačā pret "Spurs" - video:

"Knicks" ar 18 panākumiem 38 spēlēs saglabā 11.vietu Austrumu konferencē. Kaut līdz sezonas beigām ir vēl trīs mēneši, Ņujorkas vienība jau tagad tikusi pie vairāk uzvarām nekā pagājušajā sezonā.

Savukārt "Spurs" ar 32 uzvarām 38 mačos ir otrā ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Turpinājumā "Knicks" svētdien ceturto reizi sezonā spēkosies ar Milvoki "Bucks", otrdien uzņems Bostonas "Celtics", bet pēc tam gaidāma kārtējā divu spēļu izbraukuma sērija.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: Vida Press