Kamaniņu braucēja Cauce Siguldā paliek soli no pjedestāla
Elīza Cauce pašmāju trasē Siguldā palika rokas stiepiena attālumā no pjedestāla.
Citi sporta veidi
2016. gada 9. janvāris, 12:01

Kamaniņu braucēja Cauce Siguldā paliek soli no pjedestāla

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa piektā posma sacensībās, kas norisinājās pašmāju trasē Siguldā.

Par šī etapa uzvarētāju kļuva Krievijas sportiste Tatjana Ivanova, kam Cauce divu braucienu summā zaudēja 0,491 sekundes.

Zīmīgi, ka Ivanova abos braucienos uzstādīja jaunu trases rekordu.

Pēc pirmā brauciena Cauce bija piektā, turklāt tajā viņa pieļāva mazāk kļūdas nekā otrajā, taču viņai summā izdevās uzlabot savu pozīciju, jo pirms tam pirmajā braucienā ceturto vietu izcīnījusī vāciete Dajana Eitbergere veica nepārliecinošu otro braucienu, kas latvietei ļāva pakāpies par vietu augstāk.

Tomēr pēc tam pirmais trijnieks veica gana pārliecinošus braucienus, kas Tīrumai neļāva iespraukties uz goda pjedestāla.

Otro vietu sestdien izcīnīja vāciete Tatjana Hifnere, kura Ivanovai piekāpās par 0,097 sekundēm. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Natālija Geisenbergere no Vācijas.

Tikmēr otra latviešu kamaniņu braucēja Ulla Zirne, kurai šīs bija pirmās Pasaules kausa sacensības šosezon, sestdien divu braucienu summā ierindojās 17.vietā, summā Ivanovai zaudējot 1,821 sekundes.

Pamatsacensībām automātiski bija kvalificējusies Cauce, bet piektdien tajās iekļuva no smadzeņu satricinājuma atlabusī Zirne, kura Nāciju kausā ieguva devīto vietu. Savukārt jaunās braucējas Zelma Bite un Elīna Žuzdiņa ierindojās attiecīgi 17. un 18.pozīcijā 19 finišējušo sportistu konkurencē, tādējādi viņām pamatsacensībās iekļūt neizdevās.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pēc pieciem posmiem līdere ar 529 punktiem ir amerikāniete Samera Britčera, kura sestdien Siguldā bija tikai 11.vietā. Tikmēr otrā ar 495 punktiem ir Geisenbergere, bet Cauce ar 292 punktiem atrodama astotajā pozīcijā. Savukārt Zirne ar vienā posmā iegūtiem 24 punktiem ir 32.vietā, kamēr Bite un Žuzdiņa ar 12 un 11 punktiem atrodamas attiecīgi 39. un 40.pozīcijā.

Savukārt plkst.11.50 sacensības sāks divnieki, kuri otro braucienu aizvadīs plkst.13.20, turklāt tiešraidē to varēs redzēt "Latvijas Televīzijas" (LTV) 7.kanālā.

Latviju tajās pārstāvēs Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kā arī Juris un Andris Šici, kuri piektdien uzvarēja Nāciju kausā. Tikmēr Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels piektdien bija piektie, arī sasniedzot pamatsacensības.

Savukārt svētdien tiks aizvadītas sacensības vīriešiem, kā arī norisināsies komandu stafete.

Visi četri Latvijas kungu kamaniņu braucēji Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis un Kristaps Mauriņš piektdien Nāciju kausa sacensībās iekļuva labāko desmitniekā, tādējādi kvalificējoties pamatsacensībām.

Sagaidāms, ka šajā posmā piedalīsies 42 vīriešu, 35 sieviešu un 26 divnieku ekipāžas no kopumā 17 valstīm.

Jauno sezonu Latvijas sportisti sākuši ar vairākiem augstvērtīgiem rezultātiem - komandu stafetes sacensībās Latvija izcīnījusi divas otrās vietas, kas dod līderpozīciju kopvērtējumā, bet trīskārtējo olimpisko medaļnieku Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža otrajā posmā guva bronzu divnieku sacensībās.

Tiesa, sezonas pirmajos posmos dažādi Latvijas sportisti četras reizes tika diskvalificēti.

Kā zināms, pērn februārī Siguldā notika pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kur gan augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju, bet individuāli pašmāju sportistiem tik labi neklājās.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA