Rastorgujevs turpina progresēt! Pirmo reizi desmitniekā šosezon
Andrejs Rastorgujevs ir atguvies pēc saslimšanas sezonas sākumā.
Citi sporta veidi
2016. gada 10. janvāris, 14:09

Rastorgujevs turpina progresēt! Pirmo reizi desmitniekā šosezon

Jauns.lv

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja devīto vietu Vācijas trasē Rūpoldingā notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma 15 kilometru masu starta sacensības, tādējādi sasniedzot sezonas labāko rezultātu.

Rastorgujevs šajās sacensībās startēja ar 28.numuru un līdz pirmajai šaušanai turējās lielās grupas aizmugurē. Pirmajā ugunslīnijā alūksnietis bija precīzs, kas ļāva pakāpties uz 13.pozīciju. Turpinājumā latvietis kāpināja tempu, bet otrajā šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu, no līderiem atpaliekot par vairāk nekā pusminūti.

Līdz nākamajai šaušanai Rastorgujevs līderu pārsvaru sadeldēja uz pusi, tomēr šaušanā stāvus viņš pieļāva divas kļūdas, kā dēļ galvgalī esošajiem sportistiem viņš zaudēja gandrīz minūti, kas viņam deva 17.vietu.

Pēdējā šaušanā Latvijas biatlonists ieslēpoja kā 17., bet viņam izdevās aizvērt visus piecus mērķus, pateicoties kam latvietis pakāpās jau uz 11.vietu. Līdz finišam Rastorgujevs pakāpās vēl par divām pozīcijām, ar izcīnītu devīto vietu sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu.

Par masu startā uzvarētāju kļuva francūzis Martens Furkads, kurš pieļāva vienu kļūdu un 15 kilometru distanci veica 34 minūtēs un 7,2 sekundēs, bet par 13,7 sekundēm no viņa atpalika čehs Ondrejs Moravecs, kurš aizvēra visus mērķus. Tikmēr trešo vietu izcīnīja Tarjeijs Bē, kurš šautuvē pieļāva trīs kļūdas un Furkadam zaudēja teju pusminūti.

Rastorgujevs finišā ieslēpoja 48,7 sekundes pēc uzvarētāja, kas viņam deva devīto vietu. Neskaitot soda apļus un pavadīto laiku šautuvē, latvietis šodien bija trešais ātrākais trasē, atpaliekot vien no Bē un Furkada.

Jau vēstīts, ka piektdien Rastorgujevs desmit kilometru sprintā bija 14.vietā, bet sestdien 12,5 kilometru iedzīšanā viņš bija 12.pozīcijā, kas bija viņa labākais sasniegums šosezon. Tas ļāva Latvijas labākajam biatlonistam iekļūt starp tiem 30 biatlonistiem, kuri šodien sacentās masu startā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 541 punktu saglabā Furkads, viņam ar 422 punktiem seko norvēģis Ēmils Hegle Svensens, kurš šodien līdz pēdējai šaušanai atradās līderu trijniekā, taču pieļāva trīs kļūdas, kā dēļ finišā viņam vien 13.pozīcija. Trešais ar 408 punktiem ir Bē, kamēr Rastorgujevs ar 143 punktiem pakāpies jau uz 30.pozīciju.

Plkst.15.45 masu starta sacensības aizvadīs dāmas, kuras sacentīsies 12,5 kilometru distancē.

Kā ziņots, sākotnēji šim etapam bija plānots risināties citā Vācijas pilsētā Oberhofā, tomēr tur nebija piemēroti sniega apstākļi un sacensības pārceltas uz Rūpoldingu, kur pēc nedēļas tiks aizvadīts arī piektais posms.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais bija līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē, Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

LETA/Foto: AFP/LETA