Reinhārtam "hat-trick", Girgensons un "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju. VIDEO
Pirmo "hat-trick" NHL karjerā guva aizpērnā gada drafta otrais numurs Sems Reinhārts.
Hokejs
2016. gada 11. janvāris, 11:18

Reinhārtam "hat-trick", Girgensons un "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" svētdien regulārā čempionāta mačā ar 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) viesos pārspēja Vinipegas "Jets", tādējādi pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Ar trim gūtiem vārtiem "Sabres" labā izcēlās aizpērnā gada drafta otrais numurs Sems Reinhārts.

Lai gan Girgensons nepiedalījās rīta treniņa un tika apšaubīta viņa dalība šajā mačā, tomēr latvietis cīņā piedalījās, turklāt viņš spēlēja nomināli otrajā maiņā kopā ar Reinhārtu un Džeku Aikelu, kurš ir pērnā gada drafta otrais numurs.

Mača rezultātu jau pēc pusotras nospēlētas minūtes ar spēcīgu plaukstas metienu atklāja Reinhārts, bet četras minūtes vēlāk Bleiks Vīlers panāca neizšķirtu. Piecas minūtes pirms pirmā perioda beigām Reinhārta mestā ripa pēc rikošeta atrada ceļu uz vārtiem un "Sabres" vēlreiz izvirzījās vadībā.

Tiesa, jau otrās trešdaļas 55.sekundē Metjū Pereo izmantoja vairākumā radušos burzmu vārtu priekšā un, "Sabres" vārtsargam Līnusam Ulmarkam neredzot metienu, kanādiešu uzbrucējs raidīja ripu vārtos.

Otrajā periodā komandas vairs vārtus neguva, bet trešajā trešdaļā pēc nospēlētām četrām minūtēm Markuss Folinjo no asa leņķa panāca 3:2. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Jets" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un Reinhārts raidīja ripu jau tukšos mājinieku vārtos, pieliekot punktu "Sabres" uzvarai.

Girgensons šajā mačā laukumā bija 13 minūtes un 29 sekundes, šajā laikā izceļoties ar trim metieniem, vienu spēka paņēmienu un divām pārtvertām piespēlēm. Tāpat latvietis uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon aizvadītajās 38 spēlēs Girgensons izcēlies ar trim gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Ar 36 punktiem 42 spēlēs "Sabres" ieņem noslēdzošo astoto vietu Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē tā atrodas 15.pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Sabres un Jets mača labākie momenti - video: LETA/Foto: Ekrānzuņēmums no video