Ovečkins gūst savus 500.vārtus NHL čempionātā. VIDEO
Ovečkins NHL vēsturē kļuvis par 43.spēlētāju, kurš spējis savas karjeras laikā gūt vismaz 500 vārtus, turklāt viņš to paveicis tikai 801 regulārā čempionāta spēlē.
Hokejs
2016. gada 11. janvāris, 11:49

Ovečkins gūst savus 500.vārtus NHL čempionātā. VIDEO

Jauns.lv

Slavenais krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins svētdien guva savus 500.vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā.

Ovečkina pārstāvētā "Capitals" vienība svētdien NHL regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 7:1 (2:0, 3:1, 2:0) pieveica Otavas "Senators" komandu, bet krievs šajā duelī izcēlās ar diviem vārtiem.

Pirmais no Ovečkina vārtu guvumiem bija 500. viņa NHL karjerā, kas uzbrucējam ļāvis kļūt par pirmo krievu hokejistu, kurš sasniedzis šo robežu.

"Tā ir lieliska sajūta, turklāt paveikt to savu līdzjutēju priekšā ir kaut kas īpašs," pēc spēles sacīja Ovečkins. "Mani vecāki arī bija šajā spēlē un priecājās līdz ar mani. Šis ir ļoti nozīmīgs brīdis."

Ovečkins NHL vēsturē kļuvis par 43.spēlētāju, kurš spējis savas karjeras laikā gūt vismaz 500 vārtus, turklāt viņš to paveicis tikai 801 regulārā čempionāta spēlē. Līdz šim tikai četri hokejisti - Veins Greckis, Mario Lemjē, Maiks Bosī un Brets Hals - to paveikuši vēl ātrāk.

Krievu hokejists jau 30 gadu vecumā kļuvis par "Capitals" kluba visu laiku labāko vārtu guvēju un rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat viņam pieder komandas rekordi vairākumā gūtajos vārtos, uzvaru nesošajos vārtos un pagarinājuma vārtu guvumos.

Ovečkins gūst 500. vārtus karjerā - video:

Tikmēr jau 12.uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Floridas "Panthers", kas svētdien izbraukumā ar 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pieveica Edmontonas "Oilers". Līdz ar to Floridas komanda vēl vairāk uzlabojusi kluba rekordu.

Jau vēstīts, ka latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" svētdien regulārā čempionāta mačā ar 4:2 (2:1, 0:1, 2:0) viesos pārspēja Vinipegas "Jets", tādējādi pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Visas līgas un Austrumu konferences līdere ar 67 punktiem 42 spēlēs ir "Capitals", kamēr Rietumos ar 62 punktiem 44 mačos vadībā atrodas Dalasas "Stars".


LETA/Foto: Vida Press