Briedim nākamā cīņa jau februārī Rīgā. Pretinieks ļoti spēcīgs.
Denijs Venters noteikti ir viens no spēcīgākajiem pretiniekiem, ar kuru Mairis Briedis līdz šim ir cīnījies.
Citi sporta veidi
2016. gada 11. janvāris, 17:16

Briedim nākamā cīņa jau februārī Rīgā. Pretinieks ļoti spēcīgs.

Jauns.lv

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis savu nākamo cīņu aizvadīs 21.februārī "Arēnā Rīga", kad tiksies ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šajā cīņā Briedis cīnīsies par pašlaik vakanto Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Interkontinentālo čempionu jostu smagsvariem (līdz 90,7 kilogramiem).

"Ar komandu jau esam uzsākuši gatavošanos februārī paredzētajai cīņai, kas uzvaras gadījumā būs plats solis tuvāk vienai no nozīmīgākajām pasaules čempionu jostām. IBF interkontinentālais tituls ir kā pieteikums vēlmei cīnīties par šīs organizācijas pasaules čempiona nosaukumu, uz ko kā mērķi arī ejam," izteicies Briedis. "Venters pavisam noteikti ir viens no maniem līdz šim meistarīgākajiem pretiniekiem, bet ar komandu cīņai būsim gatavi."

Venters neoficiālajā ''boxrec.com'' boksa rangā smagsvariem ieņem 26.vietu un savā līdzšinējā karjerā ir izcīnījis 20 uzvaras. 2014.gadā Venters cīnījās par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) Interkontinentālo titulu, tomēr devītajā raundā piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvējam Aleksandram Usikam no Ukrainas.

Tikmēr Briedis pašlaik "boxrec.com" rangā ieņem augsto, piekto, vietu. Latvietis profesionālajā karjerā 18 cīņās izcīnījis 18 uzvaras, 15 reizes pretinieku nokautējot. Otrā smagā svara kategorija ir pēdējā pirms smagsvariem, un tieši tajā Briedis plānojis aizvadīt savu turpmāko karjeru.

Pērn Briedis aprīlī un jūnijā viņš pieveica vāciešus Bjernu Blaški un Emri Altintasu, turpinājumā nokautēja spēcīgo Vācijas sportistu Manuelu Čarru, bet novembrī bez grūtībām pieveica arī pieredzējušo Ungārijas bokseri Lāslo Hubertu.

Tāpat pērn pavasarī Briedis parakstīja līgumu ar sporta atbalsta organizāciju "Main Events", tomēr pilnvērtīga abu pušu sadarbība joprojām nav sākta. Vēl nesen netika izslēgta iespēja pārtraukt līgumu, bet pēdējā laikā Brieža pārstāvji nekomentē, kā attīstās situācija šajā jautājumā.

Zīmīgi, ka portāls "boxrec.com" pašlaik norādījis, ka Brieža pretinieks 21.februārī būs krievs Andrejs Kņazevs, tomēr noprotams, ka pēdējā brīdī notikušas izmaiņas. Tāpat Briedim pašlaik pieder mazāk nozīmīgā pasaules čempiona josta Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā.

Pašlaik IBF pasaules čempiona tituls smagsvariem pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam, kurš to ieguva pēc kubieša Hoana Pavlo Ernandesa atteikšanās aizvadīt aizstāvēšanas cīņu.

LETA/Foto: Vida Press, Edijs Pālens/LETA