"VEF Rīga" spraigā mačā zaudē ULEB Eirolīgas klubam "Lokomotiv-Kuban"
Rezultatīvākais rīdzinieku sastāvā ar 23 punktiem bija meksikānis Fransisko Kruss.
Basketbols
2016. gada 11. janvāris, 22:22

"VEF Rīga" spraigā mačā zaudē ULEB Eirolīgas klubam "Lokomotiv-Kuban"

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā spraigā cīņā ar 84:89 (23:15, 19:28, 21:19, 21:27) zaudēja ULEB Eirolīgā spēlējošajai Krievijas komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Rezultatīvākais rīdzinieku sastāvā ar 23 punktiem bija meksikānis Fransisko Kruss, tikmēr pa 11 punktiem pievienoja Mareks Mejeris un amerikānis Džošs Harelsons, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" labā 20 punktus guva amerikānis Malkolms Delanijs, kurš jau otro nedēļu pēc kārtas kļuvis par ULEB Eirolīgas turnīra kārtas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt 16 punktus pievienoja Entonijs Rendolfs.

Mača sākumā abas komandas aizvadīja sīvu cīņu, līdz vairākas veiksmīgas epizodes pēc kārtas izdevās rīdziniekiem. Vispirms Mareks Mejeris realizēja skaistu "slam-dunk", izvirzot savu komandu vadībā ar 7:6. Turpinājumā savā pirmajā mājas mačā spēlējošais amerikāņu centra uzbrucējs Džošs Harelsons realizēja tālmetienu, pēc kā Rīgas klubs panāca jau četru punktu pārsvaru. Lai arī "Lokomotiv-Kubaņ" spēja izlīdzināt dueļa rezultātu (10:10), rīdzinieki pirmo ceturtdaļu noslēdza, esot vadībā ar astoņu punktu pārsvaru (23:15).

Otrajā ceturksnī Krasnodaras komandas basketbolisti pamazām mazināja "VEF Rīga" rezultāta pārsvaru, līdz ceturkšņa vidū tika panākts neizšķirts (31:31). Nākamajās minūtēs neviena komanda nepiekāpās un neļāva pretiniekiem iegūt lielu rezultāta pārsvaru, taču spēles pirmās daļas izskaņā veiksmīgāki bija tieši viesu komandas spēlētāji.

Trešajā ceturtdaļā rīdziniekiem izdevās gūt četru punktu pārsvaru (49:45), taču līdz ceturkšņa noslēgumam rezultāta starpība atkal bija tikai viens punkts. Spraigu un sīvu cīņu komandas demonstrēja arī noslēdzošajā spēles nogrieznī. Vispirms rīdzinieki panāca piecu punktu pārsvaru (69:64), bet divas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts jau bija neizšķirts 81:81. Atlikušajā laikā intriga par spēles uzvarētāju zuda, jo Krasnodaras komandas basketbolisti ne tikai atguva vadību, bet arī palielināja rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem (88:81).

Jau vēstīts, ka "Arēnas Rīga" aizņemtības dēļ mača norises vieta tika pārcelta uz Olimpisko sporta centru Rīgā.

Kā zināms, "VEF Rīga" jauno gadu VTB Vienotajā līgā sāka ar uzvaru izbraukumā, pagājušajā pirmdienā ar 86:78 pārspējot Rolanda Freimaņa pārstāvēto Igaunijas komandu Tallinas "Kalev/Cramo".

Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) "VEF Rīga" šogad vienīgajā aizvadītajā spēlē ar 86:65 pieveikusi "Jūrmala"/"Fēnikss". Valsts čempionātā "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 10 spēlēs patlaban ir otrajā vietā turnīra tabulā.

"Lokomotiv-Kubaņ" spēlē Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, kur Krievijas klubs sasniedzis turnīra otro posmu jeb "Top 16" kārtu. Šosezon šajā čempionātā kopumā Krasnodaras komanda guvusi 10 uzvaras 12 mačos.

VTB Vienotās līgas turnīra tabulā "VEF Rīga" ar četrām uzvarām 14 mačos ir 13.pozīcijā, savukārt "Lokomotiv-Kubaņ" ar deviņiem panākumiem 14 spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā.

Kā zināms, decembra vidū "VEF Rīga", turpinot neveiksmīgo sezonas sākumu, "Aldaris" LBL spēlē 81:89 piekāpās "Ventspils" komandai, kas nākamajā dienā lika no amata atbrīvot galveno treneri Karlosu Fradi. Uzreiz pēc tam "VEF Rīga" pavēstīja, ka turpmāk galvenā trenera pienākumus pildīs līdzšinējais Frades palīgs Jānis Gailītis, vēlāk apstiprinot, ka viņš amatā atradīsies vismaz līdz sezonas beigām.

Pie Latvijas galvaspilsētas kluba stūres Gailītis debitēja ar zaudējumu 93:104 Vienotās līgas klubam Maskavas apgabala "Himki", bet pēc tam sekoja divas uzvaras LBL turnīrā pār kopvērtējuma lejasgala komandām.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

Pērn pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pagājušā gada čempioni "Ventspili". Tikmēr pārējos turnīros Latvijas galvaspilsētas klubam neveicās tik labi, jo VTB Vienotajā līgā tas nesasniedza izslēgšanas spēles, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA