Bijušais "Dinamo" kapteinis Pujacs karjeru turpinās Slovākijā
Georgijam Pujacam smadzeņu satricinājuma dēļ šī sezona pagaidām nav izvērtusies diez ko veiksmīga.
Hokejs
2016. gada 12. janvāris, 10:23

Bijušais "Dinamo" kapteinis Pujacs karjeru turpinās Slovākijā

Jauns.lv

Latvijas hokeja valstsvienības pieredzējušais aizsargs Georgijs Pujacs karjeru turpinās Banskas Bistricas "05 iClinic" no Slovākijas, liecina šī kluiba informācija.

Pujacs sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", taču leģionāru limita dēļ drīz viņam bija grūti tikt komandas sastāvā. Septembra beigās 34 gadus vecais Pujacs guva smadzeņu satricinājumu, bet oktobrī līgums pēc ''Ņeftehimik'' iniciatīvas tika pārtraukts. Kopš tā laika Pujacs bija bez darba.

Novembrī Pujacs ar Latvijas izlasi piedalījās Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Liepājā, kur trīs spēlēs guva vienus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Banskas Bistricas klubs Slovākijas hokeja čempionātā pēc 40 spēlēm ar 24 uzvarām un 73 punktiem ieņem ceturto vietu. Līderi ir "Košice" ar 81 punktu, kam seko ''Zvolen'' ar 76 un "Nitra" ar 74 punktiem.

Pujacs pirms 2013./2014.gada sezonas atgriezās Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" sastāvā, bet 2014.gada vasarā kļuva par komandas kapteini pēc tam, kad karjeru bija noslēdzis Sandis Ozoliņš. Pagājušajā sezonā viņš līdz Ziemassvētkiem 32 mačos bija ticis pie lietderības koeficienta -15, tāpēc kopā ar vairākiem citiem spēlētājiem tika atbrīvots no sastāva.

Ļoti drīz Pujacs pievienojās "Ņeftehimik", sezonas otrajā pusē 17 spēlēs izceļoties ar vieniem vārtiem, trim rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +5. Savukārt šosezon viņš "Ņeftehimik" sastāvā piecās spēlēs atdeva vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja pozitīvu lietderību +1.

Karjeras laikā Pujacs KHL spēlējis arī Toljati "Lada", Novosibirskas "Sibirj" un Omskas "Avangard" komandās. Viņš divas sezonas ir aizvadījis arī Ziemeļamerikas zemāko līgu vienībās, kā arī pārstāvējis Zviedrijas un Baltkrievijas klubus, kā arī spēlējis vairākās Latvijas komandās.

Latvijas izlases rindās Pujacs ir piedalījies deviņos pasaules čempionātos un trīs olimpiskajās spēlēs. Valstsvienībā viņš 159 spēlēs ir guvis 12 vārtus un atdevis 27 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Pujacu Banskas Bistricas klubam pievienojies arī kādreizējais Rīgas ''Dinamo'' somu uzbrucējs Niklass Luceniuss.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA