Krišjānim Rēdliham nopietna trauma, sezona varētu būt noslēgusies
Šajā sezonā Krišjānis Rēdlihs 45 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.
Hokejs
2016. gada 12. janvāris, 14:23

Krišjānim Rēdliham nopietna trauma, sezona varētu būt noslēgusies

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" aizsargam Krišjānim Rēdliham sezona varētu būt noslēgusies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" KHL regulārā čempionāta mačā svētdien izbraukumā ar 1:2 piekāpās Maskavas "Dinamo", ko pārstāv pašlaik savainotais latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Lai arī piecas minūtes līdz pamatlaika beigām rīdzinieki panāca neizšķirtu 1:1, turpinājumā Rīgas komandas spēlētāji nopelnīja divus noraidījumus, tādējādi laukumā paliekot trijiem pret pieciem pretiniekiem. Šo lielo vairākumu izmantoja mājinieki, kuri pēdējā pamatlaika minūtē panāca 2:1 un izcīnīja uzvaru duelī.

Rēdlihs šajā cīņā uz ledus pavadīja vien septiņas sekundes, taču pārējo laiku rīdzinieki spēlēja ar pieciem aizsargiem.

Par hokejista iespējamo sezonas noslēgumu vienības galvenā trenera vietas izpildītājs Normunds Sējējs pastāstīja tiešsaistes televīzijā "LMT Straume", to apstiprināja citi komandas pārstāvji.

Savukārt komanda otrdien apstiprināja, ka Rēdliham ir "nopietns kājas savainojums", bet atveseļošanās prasīs 4-6 nedēļas. Rīgas "Dinamo" noslēdzošā regulārā čempionāta spēle ir plānota 18.februārī.

Šajā sezonā Rēdlihs 45 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.

Rīgas "Dinamo" vadība iepriekšējā nedēļā no galvenā trenera amata atbrīvoja Kari Heikili un viņa palīgu Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpinās pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Izmaiņas kluba padome veica, jo rīdzinieki iepriekšējās nedēļas divās spēlēs mājās zaudēja tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu izslēgšanas mačos - pirmdien ar 1:2 pēcspēles metienos tika atzīts Bratislavas "Slovan" pārākums, bet trešdien rīdzinieki ar 2:5 piekāpās Zagrebas "Medveščak".

Savukārt uzreiz pēc treneru atbrīvošanas Rīgas "Dinamo" guva uzvaru, jo piektdien izbraukumā ar 3:1 tika pārspēts Podoļskas "Vitjaz".

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 16 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 3-5 spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 46 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 73 punktiem 49 cīņās.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl 14 spēles, no kurām 11 būs savā laukumā. Tiesa, pēc savā laukumā parādītā snieguma rīdzinieki ir pēdējā vietā visā līgā - 19 spēlēs tikuši pie 20 punktiem, svinot vien četras uzvaras pamatlaikā.

Nākamās septiņas spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs savā laukumā, pirmajā no tām trešdien uzņemot pašreizējo Austrumu konferences līderi Omskas "Avangard".

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA