Amerikāņu autosporta zvaigzne Kens Bloks drīzumā piedalīsies sacensībās Rīgā
Bloks līgumu par dalību pasaules čempionātā noslēdzis uz vairākām sezonām.
Sporta zvaigznes
2016. gada 13. janvāris, 13:50

Amerikāņu autosporta zvaigzne Kens Bloks drīzumā piedalīsies sacensībās Rīgā

Jauns.lv

Atraktīvā amerikāņu autosporta zvaigzne Kens Bloks šogad aizvadīs pilnu sezonu pasaules rallijkrosa čempionātā, līdz ar to apmeklēs arī Rīgā gaidāmās sacensības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules rallijkrosa čempionātā prestižākajā "SuperCar" klasē Bloks debitēja 2014.gadā Norvēģijas posmā, kurā uzvarēja latvietis Reinis Nitišs, bet slavenais amerikānis kāpa uz goda pjedestāla. Savukārt vēlāk posmā Francijā Bloks izcīnīja ceturto vietu, tomēr sasniedza ātrāko apļa laiku.

Tagad viņš paplašinājis sadarbību ar "Ford Performance" komandu un 2016.gadā piedalīsies visos 12 pasaules čempionāta posmos.

Bloks globālu slavu ieguva ar video klipiem "Youtube" no "Gymkhana" sacensībām. Tāpat viņš piedalījies pasaules autorallija čempionāta (WRC) posmos, kur bieži izcēlies ar iespaidīgām avārijām, bet astoņu sezonu laikā, kurās piedalījies vismaz vienās sacīkstēs, nav kāpis augstāk par septīto vietu.

Tāpat Bloks ir viens no uzvarām bagātākajiem pilotiem ASV notiekošajās rallijkrosa sacensībās "Global Rallycross Championship" (GRC), un 2014.gada sezonā viņam līdz čempiona titulam pietrūka vien piecu punktu. Pagājušā gada GRC sezonā Bloks uzvarēja trīs posmos, bija čempionāta līderis vēl pēc desmit no 12 posmiem un ļāva "Ford" izcīnīt čempionu titulu ražotāju ieskaitē.

"Līdz šim karjerā esmu piedalījies dažādās sacensībās, bet tagad pilnībā koncentrēšos vienam čempionātam," paudis 48 gadus vecais Bloks, kurš ar "Ford" sadarbojas jau sešus gadus, atzīstot, ka agrāk, lai koncentrētos uz vienu čempionātu, arī pietrūcis budžeta. "Sacensties par pasaules čempiona titulu man nozīmē daudz. Šīs ir prestižas sacensības, un tādās gūt sasniegumus būtu milzīgs panākums."

Kā noprot portāls "Autosport", Bloks līgumu par dalību pasaules čempionātā noslēdzis uz vairākām sezonām.

Šogad pasaules rallijkrosa čempionāta posms pirmoreiz tiks aizvadīts arī Latvijā, sportistiem 1. un 2.oktobrī viesojoties Biķernieku trasē. Paredzams, ka "SuperCar" klasē brauks gan Nitišs, gan arī Jānis Baumanis.

Sacensības Latvijā organizēs "RA Events", kas jau rīko arī Eiropas autorallija čempionāta posmu. Līgums ar čempionāta starptautisko organizatoru "IMG Motorsport" noslēgts uz trīs gadiem ar iespēju pagarināt vienošanos.

"Šodienas paziņojumu gaidījām jau vairākus mēnešus, un tagad pilnīgi droši zinām, ka Rīgā kopā ar mūsu puišiem Reini Nitišu un Jāni Baumani un divkārtējo pasaules rallijkrosa čempionu Peteru Sūlbergu uz starta stāsies arī Kens Bloks - pasaules mēroga autosporta superzvaigzne, kura klātbūtne maina jebkuru pasākumu. Bloka gaitām interneta medijos seko miljonos mērāms fanu pulks, un sagaidāms, ka daļa no viņiem arī ieradīsies Latvijā, lai klātienē vērotu sacensības Biķerniekos," uzskata Latvijas posma rīkotājs, "RA Events" direktors Raimonds Strokšs.

LETA / Foto: Vida Press