Indijas skvoša spēlētājs internetā centies pārdot nieri
Ravi Diksits sociālajos medijos vēstīja, ka sponsoru trūkuma dēļ ir gatavs pārdot nieri, pretim prasot 800 000 rūpiju (11 000 eiro).
Citi sporta veidi
2016. gada 13. janvāris, 14:48

Indijas skvoša spēlētājs internetā centies pārdot nieri

Jauns.lv

Kāds jauns indiešu skvoša spēlētājs centies internetā pārdot savu nieri, lai savāktu līdzekļus dalībai Dienvidāzijas spēlēs, tomēr vēlāk atvainojās par pateikto.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ravi Diksits, kurš šonedēļ kļūs 23 gadus vecs, nedēļas nogalē sociālajos medijos vēstīja, ka sponsoru trūkuma dēļ ir gatavs pārdot nieri, pretim prasot 800 000 rūpiju (11 000 eiro).

Tiek ziņots, ka iepriekš sportistam palīdzējis tēva darbadevējs, tomēr pašlaik viņam vairs nav pietiekoši daudz līdzekļu, lai turpinātu atbalstu.

"Man nepieciešams vismaz 100 000 rūpju, lai piedalītos Dienvidāzijas spēlēs, tomēr neesmu atradis nevienu atbalstītāju," Diksitu otrdien citēja laikraksts "Hindustan Times". "Tāpēc esmu izlēmis pārdot savu nieri par 800 000 rūpiju, lai varētu piedalīties visos šī gada turnīros."

Zīmīgi, ka nieres pārdošana Indijā ir aizliegta ar likumu, un, iespējams, tieši tāpēc otrdien, sākoties ažiotāžai, Diksits noliedza, ka tiešām būtu vēlējies to darīt.

"Neapzinājos, ka radusies tik liela uzmanība, līdz saņēmu zvanu no žurnālista," stāstīja kādreizējais Āzijas junioru čempions. "Nekad nebiju apsvēris iespēju pārdot nieri, un tas tika uzrakstīts mirkļa iespaidā. Atvainojos ģimenei un cilvēkiem, kas mani atbalstījuši."

Kā zināms, skvošs bija starp astoņiem pretendentiem uz iekļaušanu 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā, tomēr piecu izvēlēto sporta veidu vidū neiekļuva.

LETA/Foto: ekrānuzņēmums no video