No "Dinamo" patriektais Heikile ātri vien atrod jaunu darbu
Kari Heikilem šosezon pagaidām sanācis strādāt vien ar turnīra tabulu lejasgalu komandām.
Hokejs
2016. gada 14. janvāris, 14:28

No "Dinamo" patriektais Heikile ātri vien atrod jaunu darbu

Jauns.lv

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris soms Kari Heikile pārņēmis dzimtenes augstākās līgas vienību Tamperes "Ilves", informē klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to 56 gadus vecais speciālists atgriezies Somijā, kur iepriekš viņš par treneri strādāja līdz 2007.gadam, bet pēc tam pārcēlās uz Krieviju.

Heikile no Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata tika atbrīvots tieši pirms nedēļas, jo vienība nespēja uzrādīt pienācīgi labus rezultātus, turklāt tā neveiksmīgi spēlēja pret tiešajām konkurentēm cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Kopā ar Heikili no amata tika atbrīvots arī viņa palīgs un tautietis Raimo Helminens, bet galvenā trenera pienākumus šobrīd uzņēmies rīdzinieku ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, kurš iepriekš bija asistents.

Heikile savu trenera karjeru sāka Zviedrijā, pēc tam pārceļoties uz dzimteni un vadot vairākus šīs valsts vadošās līgas klubus, 2004.gadā ar Oulu "Karpat" kļūstot par Somijas čempionu, kā arī saņemot līgas labākā trenera godu. Savukārt 2007.gadā speciālists pārņēma Jaroslavļas "Lokomotiv" grožus, ko vienu sezonu bija vadījis jau iepriekš. Pēcāk komanda sāka dalību KHL čempionātā, taču 2010.gada februārī Heikile no amata tika atbrīvots.

Dažus mēnešus vēlāk viņš gan kļuva par Magņitogorskas "Metallurg" galveno treneri, bet sezonu vēlāk vadīja Baltkrievijas valstsvienību, ierindojoties vien 14.vietā pasaules čempionātā. Pēc turnīra Heikile amatu zaudēja, bet kļuva par šīs valsts kluba Minskas "Dinamo" galveno treneri, kur arī ilgāk par sezonu nenoturējās, devās uz Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kur sākumā bija konsultants, bet pēc tam - galvenais treneris. Aizvadītās sezonas ievadā viņš arī no šī amata tika atbrīvots.

Savukārt Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā Heikile stājās pagājušajā vasarā.

Savulaik tieši kā hokejists Heikile vairākus gadus spēlēja "Ilves" komandā, bet šobrīd tā vietējā čempionātā 37 spēlēs guvusi 39 punktus, kas vienībai dod pēdējo vietu 15 klubu konkurencē.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA