Rasisms KHL. "Spartak" fani mača laikā uz ledus uzmet banānus
"Spartak" atbalstītāji izsvieduši laukumā divus banānus Zagrebas "Medveščak" zviedru malējā uzbrucēja Edvīna Hēdberja virzienā.
Hokejs
2016. gada 14. janvāris, 19:27

Rasisms KHL. "Spartak" fani mača laikā uz ledus uzmet banānus

Jauns.lv

Rasisma izpausmēs cietušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Horvātijas kluba Zagrebas "Medveščak" melnādainais uzbrucējs zviedrs Edvīns Hēdberjs nosodīja Maskavas "Spartak" komandas līdzjutēju uzvedību trešdienas mačā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KHL regulārā čempionāta mačā "Medeščak" hokejisti trešdien izbraukumā ar 4:1 pieveica "Spartak" hokejistus, turpinot cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Pēc tam, kad šis mačs bija beidzies, "Spartak" komandas atbalstītāji laukumā izmeta divus banānus, turklāt otrās trešdaļas gaitā fani atdarināja pērtiķu skaņas.

"Man nav ko teikt. Šādām lietām nebūtu jānotiek, taču tas notika. KHL aizvadu otro sezonu, bet nekad iepriekš ar ko tādu neesmu saskāries," pēc mača sacīja 21 gadu vecais Hēdberjs, kurš dzimis Kolumbijā. "Kādu reakciju uz šiem notikumiem sagaidu no līgas vadības? Nav komentāru."

Arī KHL pārstāvji ceturtdien nosodīja "Spartak" līdzjutēju uzvedību, uzsverot, ka šādai rīcībai būs sekas un iespējama fanu diskvalifikācija.

Vēlāk līga paziņoja, ka "Spartak" komandai tiek piespriests 700 000 rubļu (8400 eiro) liels naudas sods par līdzjutēju uzvedību un nepiederošu priekšmetu sviešanu uz ledus.

"Līga uzsver, ka pārkāpumi, kas saistīti ar rasu naida kurināšanu, nacionālo un starpvalstu naida izraisīšanu ir nepieļaujami, apsveicot līdzjutēju civilizētu un korektu uzvedību tribīnēs," par līgas preses dienests teikto vēsta portāls "sports.ru".

Tikmēr "Spartak" paziņojusi, ka ar videonovērošanas kameru palīdzību atradusi vainīgos un lūgusi Krievijas tiesībsargājošās iestādes noteikt incidenta izraisītāju personības. Tāpat klubs paudis nožēlo par notikušo un atvainojies Hēdberjam.

"Komandas vadība, treneri, spēlētāji un personāls nosoda jebkādu rasu vai cita veida diskrimināciju, kā arī neiecietību, balstītu uz nacionālo vai reliģisko piederību. Mūsu acīs šie cilvēki nav līdzjutēji, bet gan huligāni, kuru personības mēs noskaidrosim," teikts "Spartak" paziņojumā.

Šosezon Hēdberjs 51 spēlē izcēlies ar pieciem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

"Medveščak" klubs ar 52 spēlēs izcīnītu 71 punktu atrodas Rietumu konferences devītajā vietā, no labāko astoņnieka, kas nodrošina iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, atpaliekot par diviem punktiem.

LETA/Foto: Vida Press