Par "Valmiera"/ORDO galveno treneri kļuvis Štelmahers
Vairākus gadus Štelmahers strādājis kā galvenā trenera asistents Latvijas vīriešu basketbola izlasē, tostarp arī pērn aizvadītajā Eiropas čempionātā.
Basketbols
2016. gada 15. janvāris, 11:31

Par "Valmiera"/ORDO galveno treneri kļuvis Štelmahers

Jauns.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Valmiera"/ORDO galvenā trenera amatā apstiprināts Roberts Štelmahers, vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, pēc sekmīgi aizvadītā sezonas sākuma "Valmiera"/ORDO piedzīvoja četrus zaudējumus septiņās spēles, kas lika atbrīvot komandas galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu. Viņa pienākumus pārņēma Gatis Melderis, kura vadībā četrās spēlēs valmierieši spēja izcīnīt vien vienu uzvaru.

Ar 12 uzvarām 17 spēlēs "Valmiera"/ORDO atrodas ceturtajā vietā LBL turnīra tabulā, bet "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) tā ar septiņām uzvarām desmit mačos ir otrā B apakšgrupā.

Zīmīgi, ka Štelmahers pie "Valmiera"/ORDO stūres debitēs sestdien ar maču pret savu bijušo klubu "Ventspili".

"Pirmkārt jau jāsaka liels paldies par doto iespēju pievienoties Valmieras basketbola klubam, kurš ir pazīstams kā klubs ar senām tradīcijām un ļoti augstām ambīcijām. Priecāšos būt Valmieras tradīciju turpinātājs, un tajā pašā laikā man pašam šis būs liels personiskais izaicinājums - īstenot kluba izvirzītās ambīcijas. Piedāvājumu uzņemties "Valmiera"/ORDO komandas galvenā trenera pienākumus saņēmu diezgan negaidīti, taču lēmuma pieņemšana it nemaz nebija sarežģīta. Esmu apmierināts ar notikumu dinamiskumu un ar prieku pārcelšos no vienas Latvijas malas uz otru. Protams, esmu sekojis līdzi arī Valmieras komandas gaitām, bet neesmu vēl pilnībā līdz sīkumiem izpētījis visu un iepazinies ar komandu. Tai noteikti ir potenciāls, tas visiem ir acīmredzams. Strādāsim palēnām, soli pa solim iesim uz priekšu, neko nesasteigsim. Ņemsim vērā visus apstākļus, strādāsim un mēģināsim sasniegt kluba un komandas mērķus," klubs citē jauno komandas galveno treneri Štelmaheru.

"Galvenā trenera amatam izskatījām vairākas kandidatūras, taču ir liels gandarījums, ka izdevās vienoties par sadarbību tieši ar Štelmaheru, kurš sevi ir apliecinājis ļoti augstā līmenī gan kā treneris, gan spēlētājs. Latvijas un Baltijas čempiona tituli ar "Ventspili" kā galvenajam trenerim ir rādītājs pats par sevi. Sezona ir tikai pusē, un ir pietiekami ilgs laiks, lai Robertam būtu iespēja sagatavot komandu izšķirošajām cīņām. Gribu pateikt lielu paldies par darbu arī trenerim Melderim, kurš uzņēmās komandas vadību uz laiku, turklāt ļoti sarežģītā situācijā," teica "Valmiera"/ORDO ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Trenera karjeru 41 gadu vecais Štelmahers sāka 2009.gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja. 2012.gada vasarā viņš kļuva par "Ventspils" galveno treneri, nākamajā sezonā ar komandu triumfējot BBL, aizpērn palīdzot Ventspils komandai kļūt par Latvijas čempioni. Pērn komandai neizdevās nosargāt troni, un Štelmahera vietu pie "Ventspils" stūres ieņēma Kārlis Muižnieks.

Savas spēlētāja karjeras laikā Štelmahers spēlējis ASK, Rīgas "Bonus", ASK/"Brocēni/LMT", Krievijas klubā Saratovas "Avtodorožņik", Polijas vienībās Zeļona Guras "Zastal", Vroclavas "Šlask", kā arī Turcijas klubos Karšijakas "Pinar", Stambulas "Ulker", Slovēnijas komandā Ļubļanas "Olimpija", Latvijas komandā "ASK Rīga" un Itālijas klubā Veroli "Prima".

Tāpat Štelmahers no 2004. līdz 2008.gadam pārstāvēja "Lietuvos rytas" komandu, ar kuru 2005.gadā uzvarēja ULEB kausa izcīņas turnīrā.

Latvijas izlasi Štelmahers pārstāvēja četros Eiropas čempionātos, kopā aizvadot vairāk par 140 spēlēm.

Vairākus gadus Štelmahers strādājis kā galvenā trenera asistents Latvijas vīriešu basketbola izlasē, tostarp arī pērn aizvadītajā Eiropas čempionātā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA