Bērziņš pamet "Ņižņij Novgorod" un pārceļas pie Timmas uz "Zeņit"
Kaspars Bērziņš pametis Ainara Bagatska trenēto Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod".
Basketbols
2016. gada 15. janvāris, 12:20

Bērziņš pamet "Ņižņij Novgorod" un pārceļas pie Timmas uz "Zeņit"

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kaspars Bērziņš pametis Krievijas vienību "Ņižņij Novgorod", kuras galvenais treneris ir Ainars Bagatskis, un pēc komandu abpusējas vienošanās pievienojies vēl viena latvieša Jāņa Timmas pārstāvētājai Sanktpēterburgas "Zeņit", vēsta Ņižņijnovgorodas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan "Ņižņij Novgorod" mājaslapā un sociālajā vietnē "Twitter" tika publicēta informācija par pāreju, kā arī Bērziņa un Bagatska komentāri, tomēr tagad komanda dzēsusi informāciju par notikušo darījumu.

Kā zināms, "Ņižņij Novgorod" vienībai Bērziņš pievienojās pērnā gada jūnijā. Komandas rindās viņš aizvadījis 24 mačus, kuru laikā izcēlies ar vidēji 9,8 punktiem un 5,3 atlēkušajām bumbām spēlē.

"Nav tāda noteikta iemesla, kamdēļ pametu klubu, bet domāju, ka tas ir izdevīgi abām pusēm. Žēl, jo biju ieradies Ņižņijnovgorodā, lai paliktu uz ilgāku laiku. Vairāk par visu man žēl šķirties no komandas faniem, ar kuriem esmu iepazinies un sadraudzējies. Ļoti labi jutu brīnišķīgo atmosfēru laukumā. Tomēr ne mirkli nenožēloju, ka pārstāvēju "Ņižņij Novgorod", jo tas ir profesionāls klubs, kur visi strādā augstā līmenī," Ņižņijnovgorodas klubs citē Bērziņu.

"Paldies Kasparam, ka viņš mums šosezon palīdzēja. Tāpat domāju, ka mēs palīdzējām viņam. Tagad šajā pozīcijā iespējas būs vairākiem pašmāju spēlētājiem, kuriem sevi jāpierāda," teica Bagatskis.

Pirms pievienošanās "Ņižņij Novgorod" Bērziņš sezonu pavadīja vēl vienā VTB Vienotās līgas komandā Samāras "Krasnije kriļja", kuru sezonas beigās piemeklēja finansiālas problēmas. Tāpat pašlaik 30 gadus vecais latvietis spēlējis arī Latvijas klubos Rīgas "Skonto", "ASK Rīga", "Barons"/LMT, "VEF Rīga", kā arī Spānijas vienībās Malagas "Unicaja", "Fuenlabrada" un Santjago de Kompostelas "Rio Natura Monbus".

Ar astoņām uzvarām 11 spēlēs "Zeņit" ieņem ceturto vietu Vienotās līgas kopvērtējumā, kamēr "Ņižņij Novgorod" ar septiņām uzvarām 14 mačos ir astotajā pozīcijā.

Tikmēr ULEB Eiropas kausā abi klubi sasnieguši otro posmu, kur veiksmīgāk startē "Zeņit", kas izcīnījusi divas uzvaras tikpat spēlēs, turpretī "Ņižņij Novgorod" piedzīvojusi divus zaudējumus.

Timma "Zeņit" klubam pievienojās pērnā gada jūnija beigās, parakstot divu gadu līgumu. Ar vidēji 13,4 punktiem spēlē Timma ir starp rezultatīvākajiem komandas spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā "Zeņit" VTB Vienotās līgas turnīrā nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, bet Eiropas kausā sasniedza izslēgšanas spēles, kur gan jau pirmajā kārtā piekāpās citam Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", kas pēcāk arī šajā turnīrā triumfēja.

Tāpat Bērziņš un Timma bija Latvijas valstsvienības sastāvā pērn notikušajā Eiropas čempionātā, kur latvieši izcīnīja astoto vietu.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA