Austrijas tramplīnlēcējs Millers pēc smaga kritiena paliek paralizēts. VIDEO
Austrijas tramplīnlēcējs Lukasa Millera atveseļošanās var prasīt vairākus gadus.
Citi sporta veidi
2016. gada 15. janvāris, 17:48

Austrijas tramplīnlēcējs Millers pēc smaga kritiena paliek paralizēts. VIDEO

Jauns.lv

Austrijas tramplīnlēcējs Lukass Millers palicis daļēji paralizēts pēc trešdien piedzīvota kritiena treniņā pirms pasaules čempionāta lidojumos ar slēpēm.

Kritiens no lielā tramplīna trešdien tika piedzīvots sniegainos laika apstākļos, un jau tad viņš izteicās, ka nejūt savas kājas. Sportistam tika veikta steidzama muguras operācija, bet tagad Grācas slimnīcas ķirurgs Francs Jozefs Šeiberts atklājis, ka Millera kājas saglabās nelielu jutību.

Kā izteicies ārsts, Millers elpo patstāvīgi, bet nevar pakustināt kājas. Ārsti atzīst, ka šobrīd nav iespējams prognozēt, vai sportists vēl varēs pastaigāt, atzīstot, ka atveseļošanās var prasīt gadus.

Millers pašlaik ir 23 gadus vecs, bet lielāko panākumu savā karjerā guva 2009.gadā, kad kļuva par pasaules junioru čempionu.

Pasaules čempionāta individuālās sacensības sākās piektdien, kad tika aizvadīti pirmie divi lēcieni. Pēc tiem līderis ar 419,4 punktiem ir norvēģis Kenets Gāngness, kura lēcieni bija 236 un 216 metrus tāli.

Pirmajā lēcienā tramplīna rekordu ar iespaidīgiem 243,5 metriem sasniedza šī gada Četru tramplīnu turnejas uzvarētājs Peters Prevcs no Slovēnijas, tomēr otrajā viņš bija vien 213,5 metrus tāls un pašlaik no Gāngnesa atpaliek par 1,3 punktiem.

Savukārt trešais ar 415,6 punktiem ir austrietis Štefans Krafts, kura lēcieni bija 230 un 216,5 metrus tāli.

Zīmīgi, ka pirms Preva tramplīna rekordu laboja arī 43 gadus vecais japāņu veterāns Noriaki Kasai, kurš šajās sacensībās kļuva par čempionu 1992.gadā. Viņš pirmajā lēcienā bija 240,5 metrus tāls, bet kopvērtējumā pēc pirmās dienas atrodas piektajā pozīcijā.

Savukārt pašreizējais pasaules čempions Severins Freinds pagaidām atrodas tikai septītajā vietā, turklāt no Gāngnesa jau atpaliek par gandrīz 50 punktiem.

Sestdien gaidāms trešais lēciens, bet svētdien risināsies komandu sacensības.

Pasaules čempionāts lidojumos ar slēpēm risinās katru otro gadu.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video