Girgensons gūst savainojumu, "Sabres" zaudē "Bruins". VIDEO
Girgensons spēli pameta jau pirmās trešdaļas vidū, kad vidējā zonā sadūrās ar pretinieku aizsargu.
Hokejs
2016. gada 16. janvāris, 09:27

Girgensons gūst savainojumu, "Sabres" zaudē "Bruins". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien guva traumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) savā laukumā piekāpās Bostonas "Bruins".

Girgensons spēli pameta jau pirmās trešdaļas vidū, kad vidējā zonā bija sadūries ar pretinieku aizsargu Kevanu Milleru.

"Pagaidām tā tiek saukta par ķermeņa augšdaļas traumu. Veiksim turpmākas pārbaudes un varbūt rīt vēl," izteicās "Sabres" galvenais treneris Dens Bailsma, atzīstot, ka ir ļoti liela iespēja latvieša nespēlēšanai nākamajā mačā, kā arī, ka "Sabres", visticamāk, nāksies izsaukt uzbrucēju no fārmkluba.

Girgensons šajā mačā paguva laukumā pavadīt trīs minūtes un piecas sekundes, izceļoties ar diviem spēka paņēmieniem un uzvarot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Kad latvietis pameta maču, rezultāts vēl nebija atklāts.

Pirmās trešdaļas otrajā pusē "Sabres" komandu vadībā izvirzīja Deivids Legvands, bet turpinājumā precīzi bija vienīgi "Bruins" hokejisti, kuru rindās par spēles pirmo zvaigzni tika nosaukts vārtu guvumu un divas rezultatīvas piespēles ieguvušais Raiens Spūners.

"Sabres" komandā pēc traumas izārstēšanas laukumā atgriezās vārtsargs Robins Lēners, kurš iepriekšējo reizi laukumā bija izgājis sezonas atklāšanas mačā. Šī bija viņa pirmā NHL spēle kopš pagājušā gada 14.februāra, kad vārtsargs vēl pārstāvēja Otavas "Senators" vienību.

"Sabres" uzvarēja iepriekšējās divās izbraukuma spēlēs, bet savā laukumā tā piedzīvojusi jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

Šosezon aizvadītajās 40 spēlēs Girgensons izcēlies ar trim gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Ar 38 punktiem 44 spēlēs "Sabres" joprojām ieņem noslēdzošo astoto vietu Atlantijas divīzijā, bet Austrumu konferencē tā atrodas 15.pozīcijā 16 komandu konkurencē. Savukārt "Bruins" ir septītā spēcīgākā konferencē.

Nākamaja spēlē "Sabres" jau sestdien uzņems Vašingtonas "Capitals" hokejistus, kuri ir visas līgas līderi.

Girgensons saduras ar Kevanu Milleru un gūst traumu - video: Treneris Dens Bailsma par maču un Girgensona savainojumu - video:

"Sabres" un "Bruins" mača labākie momenti - video:


LETA/Foto: Vida Press