Sevastova iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā
Kvalifikācijas pārvarēšana un spēlējušana pamatturnīrā Sevastovai jau garantējuši 50 WTA ranga punktus.
Citi sporta veidi
2016. gada 16. janvāris, 10:38

Sevastova iekļūst Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā

Jauns.lv

Anastasija Sevastova sestdienu kļuva par trešo Latvijas tenisisti, kas kvalificējusies Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīramm turklāt viņa tik tālu "Grand Slam" sacensībās tikusi pirmoreiz kopš 2011.gada.

Kvalifikācijas sacensību izšķirošajā trešajā kārtā Sevastova ar 4-6, 6-3, 6-2 pieveica amerikānieti Džūliju Boserupu.

Sevastova aizvadīja ļoti neveiksmīgu pirmo setu, kurā pieļāva 21 nepiespiesto kļūdu, bet nākamajos divos setos kopā tika vien pie 12 nepiespiestajām kļūdām, kas summā ļāva gūt panākumu.

Patlaban Sevastova WTA rangā ieņem 114.vietu, kamēr Boserupa atrodas 198.pozīcijā.

Kvalifikācijas pārvarēšana un spēlējušana pamatturnīrā Latvijas tenisistei jau garantējuši 50 WTA ranga punktus.

Kā zināms, kvalifikācijā ar piekto numuru izliktā Sevastova ceturtdien ar 6-3, 6-2 apspēlēja speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieci Destanī Aiavu, kura ir vien 15 gadus veca. Savukārt otrajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-3, 6-1 uzveica krievieti Veru Duševinu. Šīs abas pretinieces pašlaik WTA rangā ir ārpus 500 labākajām.

Tikmēr Boserupa pirmajā kārtā ar 6-2, 7-5 pārspēja japānieti Majo Hibi, bet otrajā kārtā amerikāniete ar 6-2, 7-5 uzveica polieti Paulu Kaniju.

Šī abām tenisistēm bija pirmā savstarpējā cīņa.

Sevastova pirmo reizi trīs gadu laikā piedalījās Austrālijas atklātajā čempionātā - 2013.gadā Latvijas tenisiste zaudēja kvalifikācijas pirmajā kārtā un drīz pēc tam paziņoja par karjeras beigām. Profesionāli spēlēt Sevastova atsāka vien pirms nepilna gada un pašlaik jau ir tuvu WTA ranga pirmajam simtam.

Tieši Melburnā Sevastova guvusi vienu no savas karjeras lielākajiem panākumiem, kad 2011.gadā aizkļuva līdz pamatturnīra ceturtajai kārtai. Tā arī bija viņas līdz šim pēdējā reize Melburnas turnīra pamatsacensībās, bet "Grand Slam" pamatturnīros sportiste nav spēlējusi kopš 2011.gada ASV atklātā čempionāta, kad jau pirmajā mačā piekāpās Duševinai.

Kopā no 11 "Grand Slam" pamatturnīriem Sevastova tikai trijos pārvarējusi pirmo kārtu, bet vien vienā tikusi tālāk par otro apli.

"Grand Slam" turnīros Sevastova atgriezās jau pērn, kad nepārvarēja ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmo kārtu. Savukārt pirms Austrālijas atklātā čempionāta Latvijas tenisistei bija četru zaudējumu sērija - viņa pirmajā mačā zaudēja gan pagājušā gada noslēdzošajā turnīrā, gan šī gada pirmajos divos.

Kā zināms, Latvijas tenisists Ernests Gulbis Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pamatturnīra pirmajā kārtā spēkosies ar francūzi Žeremī Šardī, kamēr Aļona Ostapenko tiksies ar taivānieti Suveju Sje, turklāt uzvaras gadījumā otrajā kārtā viņai var nākties duelēties ar pasaules pirmo raketi Serēnu Viljamsu.

Savukārt Sevastova savu pirmo pretinieci noskaidros vēlāk sestdien.

Pamatturnīra izspēle sāksies pirmdien.

LETA/Foto: AFP/LETA