Abi Latvijas bobsleja četrinieki labāko astotniekā Pārksitijas posmā
Oskara Ķibermaņa ekipāža otrajā braucienā zaudēja divas pozīcijas un noslīdēja uz sesto pozīciju.
Citi sporta veidi
2016. gada 17. janvāris, 08:58

Abi Latvijas bobsleja četrinieki labāko astotniekā Pārksitijas posmā

Jauns.lv

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa ekipāža sestdien Pārksitijas trasē ASV izcīnīja sesto vietu Pasaules kausa (PK) sezonas sestā posma četrinieku sacensībās, kamēr Uģa Žaļima ekipāža ierindojās dalītā septītajā vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ķibermanim ar stūmējiem Jāni Jansonu, Helviju Lūsi un Jāni Strengu pirmajā braucienā izdevās uzrādīt otru ātrāko starta laiku, bet finišā viņi bija ceturtie. Par divām sekundes simtdaļām no Ķibermaņa atpalika Žaļims, kurš ar stūmējiem Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi uzrādīja ātrāko starta laiku.

Tāpat arī otrajā braucienā abas latviešu ekipāžas bija ātrākās startā, tomēr kopumā trasē abi četrinieki uzrādīja vien astoto rezultātu, Ķibermanim un Žaļimam divu braucienu summā zaudējot vēl divas pozīcijas.

Sacensībās uzvaru svinēja vācieša Niko Valtera četrinieks, kuram Ķibermanis zaudēja 0,24 sekundes, bet vēl par divām sekundes simtdaļām lēnāks bija Žaļims, kuram divu braucienu summā identisks laiks ar amerikāni Stīvenu Holkombu.

Otro vietu guva kopvērtējuma līdera Maksimiljana Arnta ekipāža no Vācijas, kas tautietim zaudēja divas sekundes simtdaļas, bet trešais palika Šveices sportists Riko Pēters, kurš no uzvarētāja atpalika 0,08 sekundes.

Kā zināms, piektdien Žaļims aizvadīja lielisku otro braucienu un izcīnīja piekto vietu, bet Ķibermanis ierindojās dalītā devītajā vietā. Arī sestdien uz starta neizgāja Latvijas izlases vadošais pilots Oskars Melbārdis, kuram startēt liedz muguras sāpes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem četriniekiem līderis ar 1265 punktiem ir Arnts, kamēr otro vietu ar 1178 punktiem saglabājis šoreiz ceturto vietu ieņēmušais Frančesko Frīdrihs no Vācijas, bet par nieka desmit punktiem mazāk Pēteram.

Tikmēr Ķibermanis ar 738 punktiem atrodas 11.pozīcijā, Žaļims ar 656 punktiem pakāpies uz 13.vietu, bet Melbārdis ar 520 punktiem ir atkāpies uz 16.pozīciju.

Kā zināms, iepriekšējā etapā pirms nedēļas, kas risinājās Leikpleisidas trasē, nepiedalījās neviena Latvijas divnieku un četrinieku ekipāža.

Šajā nedēļas nogalē Pārksitijas trasē notika divas četrinieku sacensības, bet nākamnedēļ Kanādā tiks aizvadīti divi divnieku posmi, jo tur esošajā Vistleras trasē četrinieki bieži piedzīvo kritienus. Līdz ar to kalendāra izstrādātāji nolēmuši veikt nelielu rokādi.

Izlaižot trīs posmus pēc kārtas, Melbārdim būs neiespējami cīnīties par uzvaru PK kopvērtējumā, turklāt latvietis, visticamāk, arī zaudēs vietu pirmajā starta grupā.

PK kalendārā Ziemeļamerikā šogad ir trīs posmi - pēc Pārksitijas risināsies sacensības arī Vistleras trasē Kanādā. Pēc tam februāra sākumā Pasaules kausa izcīņas septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, bet noslēdzošais PK posms atgriezīsies Kēnigsē trasē Vācijā.

Pagājušajā sezonā Latvijas spēcīgākais pilots Melbārdis kļuva par Pasaules kausa uzvarētāju gan divnieku, gan četrinieku, gan neoficiālajā kopējā ieskaitē. Viņš ir piektais pilots mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā, sekojot vāciešiem Andrē Langem, Kristofam Langenam, kanādietim Pjēram Lidēram un šveicietim Martinam Annenam. Toreiz astoņos PK posmos notikušajās 16 sacensībās Melbārdis tikai reizi nekāpa uz goda pjedestāla, ierindojoties piektajā vietā divnieku mačos Kēnigsē. Viņa kontā bija septiņas uzvaras.

Pirms šīs sezonas Latvijas komanda sāka sadarbību ar Nīderlandes ražotāju "Eurotech", bet sezonas sākumā komanda ar augstiem rezultātiem neizcēlās un sezonas pirmajos trijos posmos četriniekos Melbārža ekipāža netika augstāk par piekto vietu.

Kopvērtējumā divniekiem līderis ar 835 punktiem ir Frīdrihs, bet otro vietu ar 776 punktiem ieņem dienvidkorejietis Vons Jondžons, kuram sešus punktus zaudē vācietis Niko Valters. Žaļims tikmēr ar 672 punktiem ir piektais, Melbārdis ieguvis 630 punktus un ir astotais, bet Ķibermanis iekrājis 560 punktus, kas viņam ļauj atrasties 11.pozīcijā.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms Pārksitijā notika 2012.gada novembrī, kad toreiz vienīgais Latvijas pārstāvis Melbārdis divniekos izcīnīja ceturto vietu, bet četriniekos latvietis ieņēma desmito pozīciju.

LETA/Foto: EPA/LETA