Ostapenko neizmanto mačbumbu un izstājas no "Australian Open"
Izšķirošajā trešajā setā Aļona Ostapenko vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību.
Citi sporta veidi
2016. gada 18. janvāris, 09:15

Ostapenko neizmanto mačbumbu un izstājas no "Australian Open"

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien neizmantoja mačbumbu un cieta zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pirmās kārtas mačā.

Savā debijas Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-3, 5-7, 1-6 piekāpās taivānietei Suvejai Sje, kura WTA rangā atrodama 90.pozīcijā.

Ostapenko uzvarēja šī mača pirmos četrus geimus, nonākot vadībā ar 4-0. Lai gan Taivānas sportistei pēc tam izdevās atgūties, Latvijas sportiste pirmajā setā bija pārāka ar 6-3. Otrais sets sākās tieši tāpat, Ostapenko nonākot vadībā ar 4-0, taču šoreiz Sje atbildēja ar to pašu, uzvarot četrus geimus pēc kārtas un panākot izlīdzinājumu. Jau nākamajā geimā Latvijas pirmā rakete vēlreiz lauza taivānietes servi un nākamajā geimā tika pie mačbumbas, taču viņa nespēja izmantot savu servi, lai uzvarētu, kā rezultātā Sje panāca neizšķirtu un pēcāk uzvarēja arī setā.

Tas arī bija lūzuma punkts, jo izšķirošajā - trešajā - setā Ostapenko piedzīvoja pārliecinošu neveiksmi ar 1-6 un cieta zaudējumu šajā spēlē.

Vienspēļu turnīru Ostapenko noslēgusi ar desmit WTA ranga punktiem.

Latvijas un Taivānas sportistēm šī bija pirmā savstarpējā cīņā.

Karjeras laikā Sje izcīnījusi divus WTA titulus, pirms četriem gadiem triumfējot Kualalumpuras "International" un Guandžou "Premier" turnīros. Augstākais sasniegums Austrālijas "Grand Slam" turnīros viņai ir 2008.gadā sasniegtā ceturtā kārta, kamēr Ostapenko šogad piedzīvoja debiju.

Sezonu Taivānas tenisiste sāka Šeņdžeņas WTA "International" turnīrā, kur netika tālāk par otro kārtu. Tāpat arī Ostapenko sezonas ievadā piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā Oklendas WTA "International" turnīrā, bet Sidnejas WTA "Premier" turnīrā viņa nespēja pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu.

2013.gada sezonu Ostapenko WTA pasaules rangā noslēdza vien 308.vietā, bet pērn septembrī viņa bija pakāpusies jau līdz 77.pozīcijai. Pagājušajā gadā Latvijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļuva kāda WTA turnīra finālā, spējot sasniegt sacensību Kvebekas izšķirošo maču, kurā gan piedzīvoja neveiksmi. Tāpat Ostapenko pērn kļuva par pirmo Latvijas raketi, kā arī sasniedza otro kārtu Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā.

Sje jau otrajā kārtā, iespējams, tiksies ar pasaules pirmo raketi Serēnu Viljamsu, kura pirmajā kārtā ar 6-4, 7-5 pieveica itālieti Kamilu Džordži.

Tiesa, Ostapenko vēl nav noslēgusi dalību Austrālijas atklātajā čempionātā, jo pārī ar Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu viņa sacentīsies dubultspēļu turnīrā.

Savukārt otrdien dalību Austrālijas atklātajā čempionātā uzsāks Anastasija Sevastova un Ernests Gulbis. Kā zināms, Sevastova veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības, bet pirmajā kārtā pasaules ranga 113.vietas īpašniece tiksies ar austrieti Jarmilu Volfu (iepriekš - Gajdošovu), kura WTA rangā atrodama 122.pozīcijā.

Tikmēr ATP ranga 79.vietas īpašnieks Gulbis pirmajā kārtā spēkosies ar francūzi Žeremī Šardī, kurš ir planētas 31.rakete.

LETA/Foto: Vida Press