Lipmans trešdien sola nosaukt Latvijas izlases galveno treneri, tas būšot ārzemnieks
Lipmans: "Ļoti gribēju, lai par galveno treneri ir Beresņevs, bet viņš pats apzinoties, ka ir daži spēlētāji, kuri izlases galvenā trenera amatā viņu nepieņems."
Hokejs
2016. gada 18. janvāris, 13:49

Lipmans trešdien sola nosaukt Latvijas izlases galveno treneri, tas būšot ārzemnieks

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase pie jauna galvenā trenera tiks trešdien, un sagaidāms, ka par to kļūs ārzemnieks, sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Latvijas izlase bez galvenā trenera ir jau kopš pagājušā gada jūnija, kad no šī amata pēc neveiksmīga pasaules čempionāta tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis. Iepriekš starp kandidātiem bija atrodami Leonīds Beresņevs, Artis Ābols un kanādietis Teds Nolans.

Tiesa, Beresņevs vairs neesot reāls kandidāts, jo abas puses neesot spējušas panākt vienošanos.

"Ļoti gribēju, lai par galveno treneri ir Beresņevs, bet viņš pats apzinoties, ka ir daži spēlētāji, kuri izlases galvenā trenera amatā viņu nepieņems," pauda Lipmans, kurš turklāt piebilda, ka līdzīga situācija ir arī ar Arti Ābolu. "Esmu runājis arī ar Nolanu, kurš ļoti gribētu atkal trenēt Latvijas izlasi. Taču viņam ir viena problēma - līgums ar Bufalo "Sabres", kas viņu ierobežo. Ja viņš kļūs par valstsvienības galveno treneri, šis klubs viņam naudu vairs nemaksās."

Līdz ar to sagaidāms, ka neviens no pieminētās trijotnes par Latvijas valstsvienības galveno treneri apstiprināts netiks, bet šajā amatā, visticamākais, būs ārzemnieks.

"20.janvārī būs valdes sēde, kur arī tiks apstiprināts jauns galvenais treneris. Tas būs ārzemnieks," atklāja Lipmans.

Pērn pasaules čempionātā Latvija par mata tiesu saglabāja vietu starp planētas spēcīgākajām izlasēm. Lipmans atklāja, ka Krievijā gaidāmās šī gada meistarsacīkstes komandai būs grūtākās, kopš Latvija sacenšas elites divīzijā.

Lipmans pauda gandarījumu, ka Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatā stājies Normunds Sējējs.

"Sējēju ļoti cienu, viņš bija labs hokejists. Domāju, šāds notikumu pavērsiens viņam dos lielu stimulu, lai veidotu karjeru nevis kā menedžerim, bet gan trenerim. Cik saprotu, trenera amats viņam ļoti patīk. Lai viņam būtu vairāk pieredzes, apsveru domu viņu pieaicināt kā izlases galvenā trenera palīgu," atklāja Lipmans.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA