Porziņģim 16+12 un pēdas trauma. "Knicks" otrajā pagarinājumā "nolauž" pastarīti "76ers"
Porziņģis realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, kā arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.
Basketbols
2016. gada 18. janvāris, 23:18

Porziņģim 16+12 un pēdas trauma. "Knicks" otrajā pagarinājumā "nolauž" pastarīti "76ers"

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā guva 16 punktus un savāca 12 atlēkušās bumbas, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" savā laukumā ar 119:113 (29:29, 23:18, 24:16, 20:33, 11:11, 12:6) otrajā pagarinājumā pieveica līgas pastarīti Filadelfijas "76ers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirms šī mača "Knicks" bija piedzīvojusi divus zaudējumus, bet "76ers" iepriekšējā duelī ar 114:89 pārspēja Portlendas "Trail Blazers", pārtraucot trīs neveiksmju sēriju.

Šosezon abas komandas jau bija aizvadījušas divas savstarpējās spēles, kurās abās pārāki bija Ņujorkas basketbolisti.

Šajā spēlē Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 16 sekundes, kā laikā realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat viņam 12 atlēkušās bumbas, četras piespēles, viena pārtverta bumba, trīs bloķēti metieni, viena kļūda un viena piezīme.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās bija Ārons Aflalo, kurš sameta 25 punktus, bet Ņujorkas komandas līderis Karmelo Entonijs, kurš potītes traumas dēļ izlaida divus iepriekšējos mačus, šajā duelī atzīmējās ar 19 punktiem.

Porziņģis veic iespaidīgu bumbas triecienu grozā - video:

Tikmēr "76ers" rindās rezultatīvākais bija pagājušā gada drafta trešais numurs Džahlils Okafors, kurš guva 20 punktus, bet Išmaels Smits izcēlās ar 16 punktiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Kaut gan veiksmīgāks sākums šajā mačā padevās viesiem, tomēr pirmā puslaika beigās "Knicks" ieguva vadību, ko izdevās nosargāt līdz pamatlaika pēdējām minūtēm. Trīsarpus minūtes pirms finālsvilpes viesi pārņēma vadību, tomēr Entonijs trīs sekundes līdz finālsvilpei iemeta tālmetienu, panākot pagarinājumu. Tiesa, pamatlaika izskaņā Porziņģis guva pēdas savainojumu, kā dēļ laukumā vairs neatgriezās.

Pirmajā papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots un komandām bija jāaizvada vēl viens pagarinājums, kurā "Knicks" nodrošināja sev uzvaru ar 119:113.

Ņujorkieši šajā mačā netrāpīja pirmos trīs metienus no spēles, tostarp arī Porziņģis nerealizēja pustālo metienu, taču uzreiz pēc tam latvietis veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, bloķējot pretinieka metienu. Ņujorkas komanda turpinājumā guva deviņus punktus pēc kārtas, bet izrāviena noslēgumā Porziņģis izcēlās ar bumbas triecienu grozā no augšas, panākot 12:6 par labu savai komandai.

"76ers" rindās rezultatīvi spēlēja Okafors, kura dēļ "Knicks" neizdevās atrauties lielākā vadībā. Drīzumā ar vēl vienu bumbas triecienu grozā no augšas izcēlās Porziņģis - Latvijas basketbolists panāca 16:13 par labu "Knicks". Nepilnas četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Porziņģi nomainīja Lenss Tomass, taču Latvijas basketbolists atgriezās laukumā uz pēdējo pusotru minūti. Porziņģis drīzumā trāpīja trīspunktu metienu, panākot neizšķirtu rezultātu 27:27, bet līdz ceturtdaļas beigām komandas sameta vēl pa diviem punktiem katra. Porziņģis pirmajā ceturksnī bija izcēlies ar septiņiem punktiem un izcīnījis septiņas atlēkušās bumbas, tostarp sešas aizsardzībā. Tikmēr pretinieku rindās Okafors sameta 12 punktus.

Porziņģis laukumā devās arī otrās ceturtdaļas sākumā, taču divarpus minūšu laikā līdz maiņai ar gūtiem punktiem viņš neizcēlās. Cīņa turpinājumā ritēja punkts punktā, bet latvietis atgriezās laukumā nepilnas piecas minūtes līdz puslaika beigām pie rezultāta 45:45. Mazliet vēlāk Latvijas basketbolists aktīvi nospēlēja pie pretinieku groza. Kaut arī "76ers" komanda bija jau izcīnījusi atlēkušo bumbu, Porziņģis pamanījās pārtvert pretinieka piespēli turpat groza tuvumā un uzreiz guva divus punktus, panākot "Knicks" komandai piecu punktu pārsvaru. Šādu vadību Ņujorkas vienība saglabāja arī ejot puslaika pārtraukumā - 52:47.

Trešās ceturtdaļas ievadā Porziņģis netrāpīja metienu no grozam tuvas distances, taču tam vēlāk sekoja precīzs pustālais metiens. Spēlējot pret grozu ar muguru, pēc māņkustībām un pagrieziena Porziņģis trāpīja metienu pāri aizsarga rokām. Latvijas basketbolists turpinājumā bloķēja divus metienus, kā arī pēc Entonija piespēles noslēdza ātro pretuzbrukumu ar bumbas triecienu grozā no augšas. Rezultatīvi nospēlēja arī Alflalo un "Knicks" izdevās panākt 12 punktu pārsvaru.

Trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Porziņģis trāpīja otro trīspunktu metienu šajā mačā. Drīz pēc sekmīgā metiena Latvijas basketbolistu nomainīja, kamēr "Knicks" bija pārņēmusi iniciatīvu un turpināja audzēt pārsvaru, kas uz brīdi bija 18 punkti. Trešo ceturtdaļu Ņujorkas komanda noslēdza ar 76:63 savā labā. Ceturtajā ceturtdaļā vēl nebija nospēlētas divas minūtes, kad laukumā atgriezās Porziņģis. "Knicks" pārsvars samazinājās un laukumā devās arī Entonijs. "76ers" atspēlēja rezultāta starpību līdz diviem punktiem, tamdēļ Ņujorkas komanda pieprasīja minūtes pārtraukumu.

"Knicks" uz brīdi atrāvās vadībā ar sešiem punktiem, taču četras minūtes pirms mača pamatlaika beigām Filadelfijas komanda panāca neizšķirtu 88:88. "76ers" turpinājumā arī pārņēma vadību, taču drīz pēc tam Porziņģis uzbrukumā savāca atlēkušo bumbu un nogādāja to Alflalo, kurš ar precīzu tālemteinu no stūra panāca 91:90. Turpinājumā, kad bija atlicis spēlēt divas minūtes un 40 sekundes, Porziņģi nomainīja Lopess. Kaut arī "76ers" sastāvā visu ceturto ceturtdaļu nespēlēja Okafors, viesu komandas rindās lieliski atzīmējās Noels un Tomsons, pēc kura tālmetiena Filadelfija nepilnu minūti pirms beigām izvirzījās vadībā.

Porziņģis pamatlaika beigās atgriezās laukumā, bet 13,6 sekundes līdz finālsvilpei "Knicks" nokļuva iedzinējos ar trim punktiem, taču Entonijs atbildēja ar precīzu tālmetienu un panāca neizšķirtu 96:96. Komandām atlika spēlēt vairs tikai 3,4 sekundes, kuru laikā "76ers" neizmantoja iespēju izraut uzvaru mača pamatlaikā. Papildlaikā Latvijas basketbolists palika uz rezervistu soliņa. Tika vēstīts, ka Porziņģis spēlē neatgriezās labās pēdas savainojuma dēļ.

"Knicks" pagarinājumā nokļuva iedzinējos ar četriem punktiem, taču Alflalo rezultatīvais sniegums 39 sekundes pirms papildlaika beigām ļāva atspēlēties un atgūt vadību ar vienu punkta pārsvaru. Entonijs turpinājumā pārtvēra bumbu, bet Lenss Tomass ar precīziem soda metieniem pārsvaru palielināja līdz trim punktiem. Turpretī "76ers" spēlētājs Roberts Kovingtons realizēja trīspunktu metienu, bumbai atsitoties pret groza vairogu, un panāca neizšķirtu 107:107. "Knicks" atlika 7,4 sekundes uzbrukumam, lai izrautu uzvaru, taču Entonija metiens lidoja grozam secen, līdz ar to bija vajadzīgs otrais pagarinājums.

Minūti līdz otrā pagarinājuma beigām Entonijs ar precīzu pustālo metienu panāca "Knicks" komandai sešu punktu vadību. Atlikušajā laikā ar veiksmīgu spēli aizsardzībā Ņujorkai izdevās nosargāt vadības grožus un izcīnīt uzvaru ar 119:113.

Ar 21 uzvaru 43 spēlēs "Knicks" atgriezusies Austrumu konferences desmitajā pozīcijā, bet "76ers" ar piecām uzvarām ir pēdējā vietā visā līgā.

Trešdien Ņujorkas vienība savā laukumā spēkosies ar Jūtas "Jazz", bet piektdien tā tiksies ar Losandželosas "Clippers".

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Kristapa Porziņģa labākie momenti mačā ar "76ers" - video:

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video