Bijušais "Knicks" treneris: "Porziņģis ir devis līdzjutējiem iemeslu iemīlēties šajā komandā"
Džefs van Gandijs neslēpj, ka arī pats ir iemīlējies Kristapā Porziņģī.
Basketbols
2016. gada 20. janvāris, 12:33

Bijušais "Knicks" treneris: "Porziņģis ir devis līdzjutējiem iemeslu iemīlēties šajā komandā"

Jauns.lv

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs van Gandijs kļuvis par vienu no talantīgā latvieša Kristapa Porziņģa faniem, uzsverot, ka šis spēlētājs atkal devis līdzjutējiem iemeslu iemīlēt šo komandu.

Kā zināms, pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis aizvada spilgtu debijas sezonu pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Pārstāvot "Knicks" komandu, latvietis 43 spēļu laikā caurmērā iemetis 14,0 punktus un izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas.

"Es mīlu Porziņģi, turklāt mani priecē tas, kā viņš ir ticis galā ar savu situāciju. Man ļoti patīk viņa spēle un psiholoģija," sarunā ar "NewsDay.com" izteicās 54 gadus vecais van Gandijs. "Zinu, ka pirmdienas maču savainojuma dēļ Porziņģim nācās noslēgt priekšlaicīgi. Cerams, ar viņu viss būs kārtībā."

"Par basketbolistu ar tādu augumu vienmēr esi norūpējies par viņa potenciālajiem savainojumiem ķermeņa apakšdaļā. Cerams, ka Porziņģim būs karjera ar labu veselību, jo viņš "Knicks" faniem ir devis iemeslu iemīlēties šajā komandā no jauna. Tas ir tādēļ, ka viņš blakus Karmelo Entonijam ir padarījis šo komandu konkurētspējīgu. Domāju, "Knicks" šosezon sasniegs izslēgšanas spēles," pauda van Gandijs, kurš Ņujorkas klubu trenēja no 1996. līdz 2011.gadam.

Van Gandijs karjeras laikā vadījis arī Hjūstonas "Rockets" vienību, taču pēdējos gados viņš nav trenējis un šobrīd ir ietekmīgā ESPN medija apskatnieks.

Ar 21 uzvaru 43 spēlēs "Knicks" komanda šobrīd Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu. Zīmīgi, ka iepriekšējā sezonā šī vienība 82 mačos tika tikai pie 17 panākumiem.

Trešdien "Knicks" savā laukumā uzņems Jūtas "Jazz", bet Porziņģa dalība šajā mačā savainojuma dēļ vēl ir neskaidra.

LETA/Foto: Vida Press, EPA/LETA