Sestito savainojušais "Amur" uzbrucējs Aliju saņēmis vienas spēles dikvalifikāciju
Gints Meija kautiņā ar Akimu Aliju.
Hokejs
2016. gada 20. janvāris, 15:57

Sestito savainojušais "Amur" uzbrucējs Aliju saņēmis vienas spēles dikvalifikāciju

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Disciplinārlietu komiteja trešdien piesprieda Habarovskas "Amur" kanādiešu uzbrucējam Akimam Aliju vienas spēles diskvalifikāciju par Rīgas "Dinamo" spēlētāja amerikāņa Tima Sestito iegrūšanu apmalē.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" otrdien savā laukumā ar 1:2 zaudēja "Amur". Sestito guva savainojumu mača septītajā minūtē, kad Aliju viņu iegrūda laukuma apmalē. Pēc laukuma pamešanas Sestito uzreiz tika aizvests uz slimnīcu pārbaudēm.

Aliju par pārkāpumu pret Sestito saņēma 5+20 minūšu sodu un noraidījumu līdz mača beigām, bet trešdien KHL Disciplinārlietu komiteja viņam piesprieda arī vienas spēles diskvalifikāciju.

Jau ziņots, ka Sestito lauzis atslēgas kaulu, līdz ar to viņam varētu būt beigusies sezona.

Sestito šosezon Rīgas "Dinamo" sastāvā ar 19 precīziem metieniem ir komandas labākais vārtu guvējs. Amerikāņu uzbrucējs ir vienīgais Rīgas "Dinamo" spēlētājs, kurš šosezon izcēlies ar "hat-trick".

31 gadu vecajam Sestito šī ir pirmā sezona ārpus Ziemeļamerikas. Savas karjeras laikā viņš aizvadījis 101 maču Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Rīdzinieki pašlaik turpina mājas spēļu maratonu - tajā pirms otrdienas cīņas bija aizvadīti trīs mači, kuros gūtas divas uzvaras. Arī nākamie trīs mači gaidāmi savā laukumā - ceturtdien rīdzinieki uzņems Novosibirskas "Sibirj", bet pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma tiksies arī ar tiešo kopvērtējuma konkurenti Minskas "Dinamo" un līgas līderi Maskavas CSKA. Savukārt nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta 30.janvārī.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo konkurentes aizvadījušas pat par trim spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 50 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 76 punktiem 52 cīņās.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl desmit spēles, no kurām astoņas būs savā laukumā. Šajā laikā maksimāli iespējams tikt pie 30 punktiem.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA