Parādās pirmā versija, kurš kļūs par Latvijas hokeja izlases galveno treneri
Valstsvienības galvenā trenera amats piedāvāts Frēdrikam Stilmanam, kurš šosezon ir aizsargu treneris KHL klubā "Admiral".
Hokejs
2016. gada 21. janvāris, 12:21

Parādās pirmā versija, kurš kļūs par Latvijas hokeja izlases galveno treneri

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā varētu tikt apstiprināts zviedru speciālists Frēdriks Stilmans, kurš patlaban ir trenera asistents Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Vladivostokas "Admiral", kuras kapteinis ir latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, ceturtdien vēsta laikraksts "Diena".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, trešdien notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, pēc kuras vēl netika apstiprināts valstsvienības galvenais treneris, taču piedāvājums ir izteikts kādam ārzemju speciālistam, kurš tuvāko dienu laikā dos atbildi.

"Diena" vēsta, ka valstsvienības galvenā trenera amats piedāvāts Stilmanam, kurš šosezon ir aizsargu treneris "Admiral" komandā, kurā rezultatīvi spēlē Bārtulis. Zviedru speciālists iepriekš nekad nav strādājis par galveno treneri. Viņš pāris gadu bijis galvenā trenera palīgs Zviedrijas klubā Jenčēpingas HV71, bet deviņas sezonas šajā klubā pildījis ģenerālmenedžera pienākumus.

Pašlaik 49 gadus vecais Stilmans spēlētāja karjeras laikā bija aizsargs. Zviedrijas izlases sastāvā viņš kļuva par olimpisko čempionu 1994.gadā Lillehammerē, divas reizes izcīnījis pasaules čempiona titulu, kā arī ieguvis divas sudraba un vienu bronzas medaļu pasaules čempionātos.

Pēc trešdien notikušās LHF valdes sēdes organizācijas prezidents Kirovs Lipmans žurnālistiem atklāja, ka viņš otrdien Helsinkos kopā ar izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku tikās ar potenciālo valstsvienības vadītāju.

"Tikšanās bija pozitīva. Nedomājiet, ka tas ir treneris no Somijas, viņš speciāli atlidoja uz Helsinkiem, tikāmies neitrālā teritorijā. Viņš hokejā ir ļoti pazīstams cilvēks, ar pasaules čempionātu pieredzi, jo nevienu reizi vien ir pārstāvējis savu valsti, bijis valstsvienības kapteinis. Viņam ir arī pietiekama trenera pieredze. Interese viņam ir ļoti liela, Dievs dod, lai mums izdotos vienoties, jo kandidatūra ir ļoti laba. Ja pēc dažām dienām saņemsim pozitīvu atbildi, es būšu ļoti apmierināts," uzsvēra LHF prezidents, kurš nevēlējās atklāt, vai runa ir par treneri no Ziemeļamerikas vai no Eiropas.

"Admiral" komanda otrdien KHL regulārajā čempionātā aizvadīja spēli Helsinkos pret latviešu aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto "Jokerit" komandu, līdz ar to, iespējams, Stilmans tikās ar LHF vadību. "Admiral" pagājušajā svētdienā viesojās arī Latvijā, aizvadot maču pret Rīgas "Dinamo".

Lipmans trešdien sacīja, ka kandidāta vārdu pagaidām nevar atklāt, jo viņam ir saistības ar dažiem klubiem, bez tam darba piedāvājumu un līguma nosacījumus vēl vajag apspriest ar savu aģentu. LHF prezidents gan neslēpa, ka potenciālajam trenerim piedāvājis līgumu uz diviem gadiem.

Tikmēr zināms, ka galvenā trenera palīgi būs Viktors Ignatjevs un Kārlis Zirnis, kurš turpinās pildīt šos pienākumus. Bijušais valstsvienības aizsargs Ignatjevs atgriezīsies izlases treneru korpusā, jo 2012.gada pasaules čempionātā viņš ar Arti Ābolu bija Teda Nolana palīgs. Šis speciālists iepriekš četras sezonas bija Rīgas "Dinamo" galvenā trenera asistents, bet pirms 2014./2015.gada sezonas viņš šos pašus pienākumus sāka pildīt Maskavas "Dinamo", kur asistēja Harijam Vītoliņam, taču oktobrī viņu no darba atbrīvoja.

LETA/Foto: Vida Press