Hokejisti Sprukts un Cipulis atraduši klubu - abi spēlēs kopā Slovākijā
Mārtiņš Cipulis (pa labi) pašlaik ir jau 35 gadus vecs, bet Jānim Spruktam ir 33 gadi. Viņi abi karjeras laikā Latvijas izlases rindās piedalījušies 11 pasaules čempionātos
Hokejs
2016. gada 22. janvāris, 08:43

Hokejisti Sprukts un Cipulis atraduši klubu - abi spēlēs kopā Slovākijā

Jauns.lv

Latvijas hokeja uzbrucēji Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis, kuri abi šīs sezonas lielāko daļu pavadījuši bez spēļu prakses, pievienojušies Slovākijas čempionāta komandai "Martin".

Abi spēlētāji Slovākijā ieradušies ceturtdien, bet piektdienas rītā piedalīsies komandas treniņā, pavēstījusi vienība. Viņi kļūs par vēl viena Latvijas uzbrucēja Kobas Jasa komandas biedru.

Sprukts iepriekšējo sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Jaroslavļas "Lokomotiv", taču 2014.gada novembra beigās abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu. Pērn janvārī centra uzbrucējs pievienojās Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubam "Fribourg-Gotteron", bet marta pirmajā pusē vienošanās tika pārtraukta.

Pieredzējušais uzbrucējs vēl piedalījās pagājušā gada pasaules čempionātā, kurā gan nerādīja ļoti pārliecinošu sniegumu, bet lielāko daļu šīs sezonas viņš bija bez kluba, raisot spekulācijas, ka varētu noslēgt karjeru.

Līdzīga situācija bija arī ar Cipuli. Uzbrucējs iepriekšējās divas sezonas pavadīja Rīgas "Dinamo" komandā, tomēr starpsezonā līgums ar viņu netika pagarināts, bet vienīgā šīs sezonas spēļu prakse Cipulim bija novembrī notikušās pārbaudes spēles Latvijas izlases sastāvā.

Cipulis pašlaik ir jau 35 gadus vecs, bet Spruktam ir 33 gadi. Viņi abi karjeras laikā Latvijas izlases rindās piedalījušies 11 pasaules čempionātos

"Martin" pašlaik Slovākijas čempionātā ar 55 punktiem 43 spēlēs ieņem devīto vietu starp desmit komandām, kas aizvada pilnvērtīgu sezonu, tomēr no pirmā astotnieka tā atpaliek tikai par punktu.

Līdz ar to Slovākijas čempionātā tagad spēlēs jau desmit Latvijas hokejisti - pieredzējušais Georgijs Pujacs nesen pievienojās "05 iClinic" komandai no Banskas Bistricas, aizsargi Renārs Demiters un Jānis Andersons pārstāv "Zvolen" komandu, Edgars Brancis un Mārtiņš Gipters atrodami "ŠHK 37 Pieštany" vienības sastāvā, uzbrucējs Artūrs Mickevičs spēlē "36 Skalica" rindās, bet uzbrucējs Lauris Bajaruns pārstāv "Poprad" komandu.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/LETA, Ieva Čīka/LETA