Indrašis pastāsta par cīņu pret Rota vīrusu un "Dinamo" uzvaru
Viens no Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderiem Miks Indrašis atklājis viltību, kā cīnīties ar rota vīrusu.
Hokejs
2016. gada 22. janvāris, 11:00

Indrašis pastāsta par cīņu pret Rota vīrusu un "Dinamo" uzvaru

Jauns.lv

Ja ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Novosibirskas "Sibirj" parasti ir grūti spēlēt, ceturtdien laikam nebija viņu diena, pēc uzvaras izteicās Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miks Indrašis.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja vienu no Austrumu konferences vadošajām vienībām "Sibirj". Šajā duelī divus vārtus iemeta Vitālijs Pavlovs, bet Jakubs Sedlāčeks atvairīja visus 38 pretinieku raidījumus.

"Spēlējām kompakti un neļāvām pretiniekiem pārņemt iniciatīvu - kad viņi kontrolēja spēli, ļoti labi darbojāmies aizsardzībā un neļāvām neko izveidot," izteicās Indrašis. "Treneris pirms mača teica, lai neskrienam un necenšamies viņus presingot, bet sagaidām vidējā zonā un ķeram uz pretuzbrukumiem. "Ar "Sibirj" parasti ir ļoti grūti spēlēt, bet šoreiz laikam nebija viņu diena."

Rīgas "Dinamo" turpina cīņu par iekļūšanu Rietumu konferences labāko astotniekā, no kura Normunda Sējēja vadītā komanda tagad atpaliek par 14 punktiem. Tomēr cerības uz tikšanu izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudētas, jo tiešās konkurentes ir aizvadījušas vairāk spēļu. Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 51 spēlē ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 79 punktiem 53 cīņās.

"Lai sasniegtu izslēgšanas turnīru, jāuzvar visas spēles. Ne vienmēr viss izdodas, bet cenšamies saglabāt mazo cerību," pauda Indrašis.

Kā zināms, vairākus Rīgas "Dinamo" hokejistus pašlaik skāris Rota vīruss. Kā stāstīja Indrašis, tagad veselie spēlētāji daudz dzer "Coca-cola" dzērienu. "Runā, ka esot jāizdzer vismaz litrs dienā."

Tikmēr Sedlāčeks pēc mača pauda, ka šī bija Rīgas "Dinamo" labākā spēle šosezon.

"Manuprāt, parādījām absolūti citu spēli, salīdzinot ar iepriekšējo zaudējumu. Domāju, puiši bija aizmirsuši iepriekšējo spēli, kurā rādījām blāvu sniegumu," vienība citē Sedlāčeka izteikumus. "Jau no pirmajām minūtēm spēlējām pārliecinoši. Domāju, šī bija sezonas labākā spēle."

"Sezonā ir 60 spēles. Diemžēl, ne katrā spēles dienā spējam tik labi noskaņoties, kā gribētos. Un nereti tas ir jūtams jau spēles dienas rītā, kāds būs rezultāts vakarā. Tomēr šoreiz pierādījām, ka varam spēlēt pārliecinoši," teica Sedlāčeks. "Pats jutos ļoti labi. Tagad tieku spēlēt pietiekami daudz. Jāsaka paldies treneriem par man izrādīto uzticību. Domāju, arī komanda spēlē pārliecinošāk, jo esmu iegājis ritmā. Viņi jūtās drošāk, ja aizmugurē ir kāds, kam var uzticēties. Spēlētāji laukumā jūt, vai kāds aizvada pirmo spēli vai ir iegājis ritmā."

Ar cīņu pret "Sibirj" rīdzinieki turpināja septiņu mājas spēļu maratonu. Turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl divi mači - pirmdien rīdzinieki uzņems Minskas "Dinamo", bet ilgo sēriju noslēgs 27.janvārī pret KHL līdervienību Maskavas CSKA. Savukārt nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta 30.janvārī.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl deviņas spēles, no kurām sešas būs savā laukumā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA