Šaušana stāvus liedz Rastorgujevam pacīnīties par karjeras pirmo medaļu
Neveiksmes ugunslīnija kārtējo reizi liegušas Andrejam Rastorgujevam parādīt savu potenciālu.
Citi sporta veidi
2016. gada 22. janvāris, 17:01

Šaušana stāvus liedz Rastorgujevam pacīnīties par karjeras pirmo medaļu

Jauns.lv

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Itālijas pilsētā Antholcā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās sprintā desmit kilometru distancē piektdien otrajā šaušanā pieļāva divas kļūdas un finišā ieņēma 36.vietu.

Tikmēr Ingus Deksnis ierindojas 101.vietā, bet Daumants Lūsa ieņēma 103.pozīciju 106 sportistu konkurencē.

Latvijas izlases līderis Rastorgujevs startēja ar desmito numuru un sacensības iesāka cerīgi, pirms pirmās šaušanas atrodoties ātrāko sportistu desmitniekā. Šaušanā guļus latvietis šāva samērā lēni, toties precīzi, pēc ugunslīnijas ieņemot jau piekto pozīciju.

Tomēr otrajā šaušanā alūksnietis neaizvēra divus mērķus, pēc šautuves ieņemot vietu vien ceturtajā desmitā. Finišā Rastorgujevs ieņēma 36.vietu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja vācietis Simons Šemps, kurš bija nekļūdīgs šaušanā un finišu sasniedza 23 minūtēs un 1,2 sekundēs. Arī otrās vietas ieguvējs Maksims Cvetkovs no Krievijas sašāva visus mērķus un finišā no Šempa atpalika par 5,8 sekundēm. Vēl piecas sekundes lēnāks bija norvēģis Tarjeijs Bē, arī kura visi desmit šāvieni sasniedza mērķi.

Tikmēr Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Martēns Furkads no Francijas pieļāva trīs kļūdas un finišēja 28.pozīcijā.

Rastorguejvs Šempam zaudēja minūti un 15,9 sekundes, ieņemot 36.pozīciju.

Savukārt Deksnis šautuvē pieļāva divas kļūdas, kas viņam deva 101.vietu, bet Lūsa ar tikpat nesašautiem mērķiem ierindojās 103.pozīcijā. Abi Latvijas sportisti Šempam zaudēja vairāk nekā trīsarpus minūtes.

Pirmie 60 sportisti, kuri rīt piedalīsies iedzīšanas sacensībās, sprintā spēja finišēt divu minūšu robežās.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti pārliecinošs līderis ar 668 punktiem ir Furkads, kuram ar attiecīgi 516 un 479 punktiem seko norvēģi Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens, kurš piektdien sprintā otrajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un finišēja 27.vietā. Tikmēr Rastorgujevs ar 148 punktiem atrodas 33.vietā, no pirmā trīsdesmitnieka atpaliekot par 38 punktiem.

Kā zināms, pēc salīdzinoši neveiksmīga sezonas sākuma ceturtajā posmā Rastorgujevs sasniedza trīs sezonas labākos rezultātus. Savukārt piektajā etapā individuāli Rastorgujevam izdevās piedalīties vien 20 kilometru distancē, kurā pēc neveiksmīgas šaušanas viņš palika tikai 49.vietā.

Deksnis pašlaik ir tikai 19 gadus vecs, un šīs viņam bija tikai trešās individuālās sacensības karjerā Pasaules kausā, bet pagaidām pirmajā astoņdesmitniekā nav izdevies iekļūt. Starp pirmajiem astoņdesmit karjerā vēl nav ticis arī Lūsa, tomēr šomēnes viņš izcīnīja 37.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās sprintā un kļuva par pirmo Latvijas biatlonistu kopš 2012.gada, kurš, neskaitot Rastorgujevu, šajā seriālā ticis pie kopvērtējuma punktiem.

LETA jau vēstīja, ka etaps sākās ceturtdien ar 7,5 kilometru sprinta sacensībām dāmām. Tajās pirmo uzvaru karjerā guva krieviete Olga Podčufarova, bet Latvijas vienīgā pārstāve Baiba Bendika guva 49.vietu, kas ir trešais viņas labākais rezultāts karjerā.

Posma turpinājumā sestdien gan dāmas, gan kungi aizvadīs sacensības iedzīšanā, bet svētdien gaidāmas stafetes sacensības.

Pēc šī posma būs noslēdzies Pasaules kausa sezonas otrais trimestris. Februāra pirmajā pusē gaidāmi divi posmi Ziemeļamerikā, pēc tam marta pirmajā pusē Oslo apkārtnē, Holmenkollenē, risināsies pasaules čempionāts, bet sezona noslēgsies ar Pasaules kausa devīto etapu, kas notiks Hantimansijskā.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

LETA/Foto: EPA/LETA