Porziņģim 13 punkti ar vāju precizitāti un pamatīga sagrāve pret spēcīgo "Clippers"
Kristaps Porziņģis aizvadītajā mačā daudz spēlēja centra pozīcijā, spēkojoties ar vienu no pasaules labākajiem šīs pozīcijas spēlētājiem Deandrē Džordanu.
Basketbols
2016. gada 23. janvāris, 08:15

Porziņģim 13 punkti ar vāju precizitāti un pamatīga sagrāve pret spēcīgo "Clippers"

Jauns.lv

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē neizgāja laukumā noslēdzošajā ceturtdaļā, kamēr viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" zaudēja spēcīgajam Rietumu konferences klubam Losandželosas "Clippers".

"Knicks" savā laukumā ar 88:116 (24:31, 21:24, 19:31, 24:30) zaudēja "Clippers", pārtraucot sešu panākumu sēriju savā laukumā.

Pēdējo 11 maču laikā Ņujorkas vienības basketbolisti guvuši septiņus panākumus, kas ļāvis strauji pietuvoties izslēgšanas spēļu zonai. Tikmēr Rietumu konferences ceturtā spēcīgākā vienība "Clippers" uzvarējusi jau 12.reizi pēdējo 14 spēļu laikā.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 32 sekundes, realizējot divus no 11 divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, kopā iekrājot 13 punktus. Tāpat latvieša kontā astoņas atlēkušās bumbas, divas piezīmes un divas kļūdas.

Rezultatīvākais Ņujorkas vienībā ar 16 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs. Savukārt ar 13 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džerians Grānts.

Savukārt uzvarētājiem 20 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Deandrē Džordans, 16 punktus pievienoja un 13 rezultatīvas piespēles veica Kriss Pols, bet ar 14 punktiem izcēlās Veslijs Džonsons.

"Clippers" jau no paša spēles sākuma diktēja spēles noteikumus, pamazām palielinot rezultāta starpību pār mājiniekiem. Tikmēr "Knicks" komandas līderi aizvadīja vāju spēli, bet Porziņģis neprecizitātes dēļ ceturtajā ceturtdaļā vispār neizgāja laukumā.

Pirmajās sešās minūtēs Porziņģis netrāpīja četrus metienus no spēles, iekrājot tikai vienu atlēkušos bumbu, līdz ar to tiekot nomainīts. Pēc nepilnām divām minūtēm latvietis atgriezās laukumā, bet vēl pēc vienas minūtes Porziņģis guva arī pirmos punktus šajā mačā, realizējot tālmetienu. Tiesa, turpinājumā latvietis realizēja arī "slam-dunk" metienu, taču pirmo ceturksni mājinieki noslēdza iedzinējos jau ar 24:31. Otrajā spēles nogrieznī Porziņģis laukumā devās tikai pēdējās sešās minūtēs, spējot gūt vēl tikai vienu grozu.

Trešās ceturtdaļas vidū Porziņģa kolēģis zem groza Robins Lopess saķērās ar pretinieku rindās spēlējošo Krisu Polu

. Lopess pēc kārtējā neveiksmīgā uzbrukuma, esot zem pretinieku groza, iesita Polam pēc kā arī tika noraidīts. Nedienas "Knicks" komandā turpinājās, jo viesi palielināja rezultāta starpību jau līdz 20 punktiem. Porziņģis šajā ceturtdaļā spēja gūt sešus punktus, no kuriem trīs bija soda metieni. Nepārliecinošais sniegums lika "Knicks" trenerim nosēdināt Porziņģi uz rezervistu soliņa, laukumā laižot rezervistus.

Ar 22 uzvarām 45 spēlēs "Knicks" ieņem Austrumu konferences devīto pozīciju, kamēr "Clippers" ar 28 uzvarām 43 mačos ir Rietumu konferences ceturtajā vietā.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs jau sestdien, kad izbraukumā spēkosies ar Šarlotes "Hornets", bet pēc tam mājās otrdien uzņems Oklahomsitijas "Thunder".

Kā zināms, šīs sezonas debitants augstākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tiesa, līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā. Līdz ar to tagad Porziņģis var cerēt vienīgi uz iespēju, ka viņu sastāvā iekļaus kā rezervistu.

Tiesa, paredzams, ka Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: EPA/LETA