Lebrons panāk savu? Veiksmīgi spēlējošā "Cavaliers" atlaiž galveno treneri Blatu
NBA aprindās mēļo, ka Deivida Blata atlaišanā vainojamas problēmas ar komandas zvaigznēm Lebronu Džeimsu un Kevinu Lovu.
Basketbols
2016. gada 23. janvāris, 08:52

Lebrons panāk savu? Veiksmīgi spēlējošā "Cavaliers" atlaiž galveno treneri Blatu

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vicečempione Klīvlendas "Cavaliers" no amata atbrīvojusi komandas galveno treneri Deividu Blatu, vēsta ASV mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paredzams, ka viņa vietā stāsies Blata asistents divkārtējais NBA čempions Tairons Lū, kurš strādājis arī Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Clippers" treneru kolektīvā.

Blats "Cavaliers" vienībai pievienojās 2014.gada vasarā, bet pērn viņš ar komandu aizkļuva līdz NBA finālam, kur ar 2-4 piekāpās Goldensteitas "Warriors".

Pirms tam viņš strādāja par Izraēlas komandas Telavivas "Maccabi FOX" galveno treneri. Pašlaik 56 gadus vecais Blats ar "Maccabi FOX" komandu strādāja no 2001. līdz 2003.gadam, kā arī kopš 2010.gada. Šajā laikā viņš piecas reizes kļuva par Izraēlas čempionu un sešas reizes izcīnīja Izraēlas kausu.

Tāpat Blats sešus gadus vadīja Krievijas vīriešu izlasi, ar kuru 2007.gadā kļuva par Eiropas čempionu un 2012.gada olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu.

Kā spēlētājs un treneris Blats Eiropā pavadīja 33 gadus, strādājot Izraēlā, Krievijā, Itālijā, Turcijā un Grieķijā.

Kā zināms, pirmdien pērnās sezonas finālistu duelī "Cavaliers" ar 98:132 piekāpās "Warriors". Klīvlendas vienības līderim Lebronam Džeimsam zaudējums ar 34 punktu starpību ir lielākais, ko četrkārtējais NBA regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs karjerā piedzīvojis spēlējot savu skatītāju priekšā.

Lai gan "Cavaliers" šosezon nerāda pārliecinošu sniegumu, tā ar 30 uzvarām 41 spēlē ir Austrumu konferences līdere.

LETA/Foto: EPA/LETA