Dāvis Bertāns ir pārliecināts, ka laukumā atgriezīsies vēl labāks nekā viņš bija pirms traumas gūšanas
Dāvim Bertānam iepriekšējā sezona bija ļoti sekmīga līdz brīdim, kamēr viņš guva savainojumu.
Basketbols
2016. gada 23. janvāris, 15:09

Dāvis Bertāns ir pārliecināts, ka laukumā atgriezīsies vēl labāks nekā viņš bija pirms traumas gūšanas

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš ir tuvu tam, lai atsāktu spēlēt pēc smagās ceļgala traumas, ir pārliecināts, ka laukumā Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kutxa" sastāvā atgriezīsies vēl labāks nekā viņš bija pirms savainojuma gūšanas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana ir ievilkusies. Ilgu laiku Bertāns trenējās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" profesionāļiem, bet decembra sākumā atgriezās Vitorijā, lai sāktu treniņus trenažieru zālē un pēcāk arī ar komandu.

Bertāns ir atsācis treniņus ar komandu, jūtas lieliski, tomēr vēl nevarēja prognozēt, kad aizvadīs pirmo spēli, jo tas ir atkarīgs arī no "Laboral Kutxa" galvenā trenera Velimira Perasoviča lēmuma.

"Jūtos lieliski, esmu atgriezies Vitorijā un zinu, ka drīz varēšu spēlēt. Pagaidām piedalos metienu treniņos ar komandu un man ir ļoti labas sajūtas būt atpakaļ," intervijā žurnālistiem atzina latvietis. "Kad spēlēšu ir jājautā trenerim, kurš vēl mani nav redzējis ar komandu laukumā pilna kontakta treniņā. Redzēs, kā man ies, ko izlems treneris."

Tomēr viņš ir pārliecināts, ka traumas dēļ nebūs kļuvis sliktāks un mentāli būs gatavs atkal spēlēt. "Man nav baiļu un esmu par 100% pārliecināts, ka atgriezīšos laukumā vēl labāks nekā biju pirms tam. Šī man nebija pirmā reize ar šādu savainojumu, tāpēc šoreiz bija nedaudz vieglāk, jo zināju, kas mani gaida un kas ir jādara. Rehabilitācija noritēja labi, operācija bija veiksmīga un esmu laimīgs ar rezultātu. Smagi strādāju, lai atgrieztos un būtu labāks nekā pirms traumas gūšanas," optimisma pilns ir basketbolists.

Kā zināms, Bertāns jau 2013.gada jūnijā, sezonas pēdējā mačā, pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Laukumā viņš atgriezās vien nākamā gada martā.

Bertāns smejot saka, ja būtu viņa izvēle, viņš jau sen būtu gājis laukumā, taču steigties ar atgriešanos nedrīkst. "Esmu gaidījis deviņus mēnešus un ļoti gribu atkal iet laukumā. Man mērķis ir palīdzēt komandai cik daudz vien varu, taču jāatgūst sportiskā forma," piebilda Bertāns, kurš stāstīja, ka turpmāk viņam pirms spēlēm vēl lielāka uzmanība būs jāpievērš individuālajam sagatavošanās procesam.

Rehabilitācijas procesā liela nozīme bijusi tam, ka atlabt Bertāns varēja ASV NBA kluba Sanantonio "Spurs" speciālistu vadībā. "Viņiem ir labākie fizioterapeiti un labākie ārsti, kuriem ar šāda veida traumām ir liela pieredze. Par to pārliecinājos jau pirmajā reizē. Esmu laimīgs, ka varēju tur būt," atzina sportists.

Bertāns arī pauda prieku par "Laboral Kutxa" veiksmīgo sniegumu ULEB Eirolīgā un Spānijas čempionātā. "Komanda spēlē neticami, esmu laimīgs, ka būs iespēja piedalīties Eirolīgas Top16 turnīrā. Otrais posms ir sākts ļoti labi un ir izredzes tikt ceturtdaļfinālā," gandarīts bija basketbolists.

Kā zināms ULEB Eirolīgā "Laboral Kutxa" ceturtdien ar 81:71 uzvarēja spēcīgo Maskavas CSKA, TOP16 turnīrā tiekot pie otrā panākuma četros mačos. Savukārt Spānijas čempionātā "Laboral Kutxa" ar 13 panākumiem 16 mačos ir trešajā vietā.

LETA/Foto: EPA/LETA