KHL Zvaigžņu spēlē uzvar Rietumi, komandas pa abām samet 51 ripu
Rietumu komandas spēlētāji Ņikita Zaicevs(pa kreisi), Stefans Da kosta (centrā) un Aleksandrs Radulovs (pa labi) svin kārtējo vārtu guvumu.
Hokejs
2016. gada 23. janvāris, 18:54

KHL Zvaigžņu spēlē uzvar Rietumi, komandas pa abām samet 51 ripu

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēlē sestdien Maskavā, kurā piedalījās Oskars Bārtulis, kamēr Kaspars Daugaviņš sliktās pašsajūtas dēļ laukumā nedevās, abas komandas kopā sameta 51 ripu, uzstādot jaunu šo maču rezultativitātes rekordu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvaru ar 28:23 (10:6, 7:12, 11:5) izcīnīja Rietumu konferences komanda. Iepriekšējais rekords bija 34 ripas un tika sasniegts pērn Sočos, kad ar 18:16 uzvaru izcīnīja Austrumu konferences komanda. Rekords tika labots jau līdz otrā perioda beigām, pēc kura vadībā ar 18:17 bija Austrumu konferences komanda. Salīdzinājumam, Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu rezultatīvākā spēle tika aizvadīta pērn, kad abas komandas kopā guva 29 vārtus.

Kā vēstīts, Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējam Daugaviņam pirms spēles pēkšņi palika slikti un viņš ārsta pavadībā devās uz slimnīcu. Pirms tam Daugaviņš piedalījās Zvaigžņu spēles meistarības konkursos, kur viņa pārstāvētā Rietumu konference cieta zaudējumu pret Austrumu zvaigznēm ar 2-3.

Daugaviņš piedalījās divos konkursos - uzbrukumos gaitā, kur trīs vienas komandas spēlētāji centās pārspēt pretinieku vārtsargu, kā arī ātruma stafetē, taču abos pārāki bija Austrumu konferences hokejisti.

Bārtulis, kurš pārstāvēja Austrumu konferenci, piedalījās spēcīgākā metiena konkursā, kurā laurus plūca pagājušās sezonas Rīgas "Dinamo" aizsargs Milans Jurčina, kurš šosezon pārstāv Bratislavas "Slovan" vienību. Bārtulis pirmajā mēģinājumā ripu raidīja ar 92 km/h lielu ātrumu, jo viņam salūza nūja, bet otrajā metiena ripa lidoja jau ar 147 km/h lielu ātrumu. Savukārt slovāks Jurčina ripu sākotnēji meta ar 160 km/h ātrumu, bet finālā savu rezultātu uzlaboja līdz 163 km/h.

Visvairāk vārtus Zvaigžņu spēlē guva Rietumu konferences uzbrucējs Mets Elisons no Minskas "Dinamo", jo bijušais Rīgas "Dinamo" hokejists pretinieku vārtsargus pārspēja septiņas reizes, tikmēr pie deviņiem rezultativitātes punktiem pamanījās tikt Brendons Kozuns no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - pieciem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Zaudētājiem sešus vārtus guva Sergejs Mozjakins no Magņitogorskas "Metallurg", kuram arī divas rezultatīvas piespēles. Bārtulis bija viens no retajiem hokejistiem, kurš rezultativitātes punktus neguva. Viņš nospēlēja 19 minūtes un trīs sekundes, veicot divus metienus pa vārtiem

Abi Latvijas hokejisti starp KHL Zvaigžņu spēles dalībniekiem tika pirmo reizi. Austrumu konferences komandas sastāvā Vladivostokas "Admiral" aizsargs un kapteinis Bārtulis iekļuva otrajā maiņā, kur viņu iebalsoja žurnālisti, bet Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējs Daugaviņš Rietumu konferences trešajā virknējumā iekļuva pateicoties līgas vadības izvēlei.

Šosezon KHL regulārajā čempionātā Daugaviņš 45 mačos ir izcēlies ar 12 gūtiem vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm, bet Bārtulis ir 46 spēles ir iemetis astoņus vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles.

Neviens Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētājs uz Zvaigžņu spēli nebija uzaicināts.

Pirmā KHL Zvaigžņu spēle notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, trešā notika Sanktpēterburgā, bet ceturtā - 2012.gadā - Rīgā, kur sacentās Sanda Ozoliņa un Sergeja Fjodorova komandas. Piektajā KHL sezonā Zvaigžņu spēli aizvadīja Čeļabinskā, sestā notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, bet septītā - pērn Sočos.

LETA/Foto: Vida Press