7 minūtes treniņa mājās – veselam un skaistam ķermenim. VIDEO
7 minūtes trīs reizes nedēļā. Savas veselības labad tik daudz laika taču ir katram, vai ne?
Fitness
2016. gada 25. janvāris, 07:38

7 minūtes treniņa mājās – veselam un skaistam ķermenim. VIDEO

Jauns.lv

Pietiek tērēt laiku un naudu sporta klubiem. Nu, labi... Vismaz naudu. Jo aukstajos gadalaikos mēs atrodam ļoti daudz iemeslu, kāpēc palikt mājās un šādā veidā attaisnot savu slinkumu. Lūk, daži vingrojumi, kurus zinātnieki uzskata par pašiem efektīgākajiem. Velti tiem 7 minūtes dienā un 3 dienas nedēļā, un jau drīz vien varēsi lepoties ar manāmiem rezultātiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikai ņem vērā – vingrojumi ir jāveic ātri, vienu pēc otra, bez kādas atpūtas un pauzītēm. Kā visu izdarīt pareizi, skaties treneru videopamācībās.

Pietupieni pie sienas

Veic pietupienus pēc iespējas zemāk, muguru visu laiku turot piespiestu pie sienas un neatlaižot. Nekas, ja sākumā nesanāks notupties pārāk zemu – pēc laika un regulāriem treniņiem jau veiksies labāk!

Nesteidzies un dari visu korekti – taču neaizmirsti arī hronometru. Šim vingrojumam (tāpat kā visiem turpmākajiem) velti 30 sekundes.

Atspiedieni

Tieši tā, visparastākie atspiedieni. Tu taču nedomāji, ka ieteiksim, kā notievēt, lūkojoties uz mēnesgaismā uzlādētiem citroniem, vai ne? Atspiedieni pamatoti tiek uzskatīti par vieniem no efektīvākajiem vingrinājumiem, jo to laikā tiek nodarbinātas ļoti daudzas muskuļu grupas.

Necenties izdomāt jaunu divriteni – kājas plecu platumā, mugura taisna. Un neaizmirsti hronometru.

Tricepsi

Sameklē kādu stabilu soliņu vai cietu dīvānu, taču nesēdies uz tā. Pagriez muguru, ar rokām atbalsties pret sēdekli un laidies lejup, kamēr sajutīsi slodzi tricepsos.

Centies, lai strādā tikai šīs muskuļu grupas, nevis citas. Šim vingrojumam ir svarīga koncentrācija.

Plankings jeb balsts uz elkoņiem

Šis vingrojums nodarbina gandrīz visas muskuļu grupas, un tajā nemaz nevajag kustēties. Taču tas nenozīmē, kas šis vingrojums ir vienkāršs.

Plankingam vajadzēs veltīt visvairāk tava laika – tas ir, 2 minūtes.

Ieslēdz hronometru. Ja sākumā tik ilgi neizdodas, piespied saliektus ceļus pie grīdas, atpūties un mēģini atkal. Elpo dziļi, neaizuri elpu.

Nepārcenties, dari visu pamazām – tikai tā var tikt pie ilglaicīga rezultāta.

Visparastākie pietupieni

Centies muguru turēt taisnu, skatiens vērsts uz priekšu. Pietupjoties izstiep rokas sev priekšā.

Ar laiku vingrinājumu var padarīt grūtāku – pieceļoties rokas pacel uz augšu.

Presīte

Šis nav pats populārākais variants. Nogulies uz muguras, ceļiem jābūt kopā. Rokas centies iztaisnot ceļu virzienā. Ķermeņa augšdaļu ceļot uz augšu, pacenties, lai strādā vēdera muskuļi. Ja visu darīsi pareizi, vingrināsi gan augšējos, gan apakšējos vēderpreses muskuļus. Skaties videopamācību, kā to darīt vislabāk!

Beigās, ja vēlies, vari kājas paturēt, atrautas no zemes, turpinot dziļi elpot.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock