NBA superzvaigzne Durants: "Porziņģis NBA ir kā vienradzis"
Viens no pasaules labākajiem basketbolistiem Kevins Durants uzskata, ka Kristaps Porziņģis šobrīd netiek pietiekami novērtēts.
Basketbols
2016. gada 26. janvāris, 12:57

NBA superzvaigzne Durants: "Porziņģis NBA ir kā vienradzis"

Jauns.lv

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pietiekami nenovērtē tik prasmīgus spēlētājus kā talantīgo latvieti Kristapu Porziņģi, intervijā "The New York Post" atzinis Oklahomasitijas "Thunder" līderis un līgas zvaigzne Kevins Durants.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" otrdien savā laukumā uzņems Rietumu konferences kopvērtējumā trešajā vietā esošo "Thunder", kuras līderis Durants uzskata, ka līgā pietiekami nenovērtē tādus spēlētājus kā Porziņģis, kuri varbūt nav tik fiziski spēcīgi, taču ir apveltīti ar tehnisku meistarību.

"Uzskatu, ka esam šajā līgā attālinājušies no prasmīgu spēlētāju novērtēšanas. Ir tik daudz puišu, kuri ir atlētiski, lieli un spēcīgi, bet viņš [Porziņģis] ir prasmīgs spēlētājs," sacīja 2013./2014.gada sezonas NBA regulārā čempionāta vērtīgākais spēlētājs.

"Viņš var trāpīt metienus, laukumā pieņem pareizus lēmumus un spēlē aizsardzībā. Viņš spēj trāpīt tālus trīspunktu metienus, kas ar tādu augumu ir retums. Viņš ir kā vienradzis šajā līgā. Ir jārespektē tas, ko viņš dara. Ņujorkā viss ir kā zem mikroskopa, bet viņš ļoti ātri progresē," 2,20 metrus garo un raženo latvieti raksturoja Durants.

Kā zināms, "Knicks" pagājušajā vasarā Porziņģi izvēlējās NBA draftā ar ceturto numuru, taču tobrīd Ņujorkas kluba līdzjutēji pauda neapmierinātību ar komandas vadības izvēli. Durants atklāja, ka viņa uzskats bija pretējs. "Kad viņi izvēlējās Porziņģi, es nekavējoties nosūtīju īsziņu galvenajam trenerim Derekam Fišeram, kurā rakstīju, ka man viņu izvēle patīk. Daudzi viņu noniecināja, bet viņš var spēlēt. Esmu to redzējis, jūs to esat redzējuši. Viņš ir prasmīgs puisis," Porziņģi slavēja Durants.

Porziņģis ir viens no galvenajiem pretendentiem uz gada labākā debitanta balvu kopā ar Minesotas "Timberwolves" spēlētāju Karlu Entoniju Taunsu, kuru draftā izvēlējās ar pirmo numuru. Porziņģis starp debitantiem patlaban ir trešais rezultatīvākais ar 14,0 punktiem vidēji mačā, otrs labākais cīņā pie groziem ar 7,8 savāktām atlēkušajām bumbām, kā arī labākais metienu bloķētājs ar diviem blokiem vidēji spēlē.

"Knicks" ar 22 uzvarām 46 mačos ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kur līdere ir Klīvlendas "Cavaliers" ar 31 panākumu 43 spēlēs. Savukārt Rietumos un visā līgā līdere ir Goldensteitas "Warriors", kas 45 spēlēs piedzīvojusi tikai četrus zaudējumus, bet "Thunder" konferencē ieņem trešo vietu ar 33 uzvarām 46 spēlēs.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: EPA/LETA, Vida Press