Porziņģim 15 punkti; "Knicks" zaudē arī piekto reizi, spēlējot bez Karmelo. VIDEO
Porziņģis guva 15 punktus papildlaika zaudējumā pret "Thunder".
Basketbols
2016. gada 27. janvāris, 07:18

Porziņģim 15 punkti; "Knicks" zaudē arī piekto reizi, spēlējot bez Karmelo. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva 15 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, taču viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda savā laukumā ar 122:128 (34:38, 29:23, 28:27, 22:25, 9:15) piekāpās Oklahomasitijas "Thunder".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 59 sekundes, grozā raidot trīs no astoņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Latvieša rēķinā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes.

"Knicks" sastāvā šajā mačā 21 punktu iemeta Lengstons Gelovejs, bet 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas Derikam Viljamsam.

Ņujorkas vienībai šajā mačā savainojuma dēļ nepalīdzēja tās līderis Karmelo Entonijs. Bez Entonija ierindā "Knicks" ir zaudējuši visās piecās spēlēs, turklāt trīs no tām bijušas šomēnes.

Savukārt "Thunder" sastāvā 44 punkti un 14 atlēkušās bumbas Kevinam Durantam, kamēr Rasels Vestbruks pievienoja 30 punktus un desmit rezultatīvas piespēles.

Jau pirmās ceturtdaļas laikā Porziņģis izcēlās ar septiņiem punktiem, tostarp izcēlās ar ļoti efektīgu bumbas triecienu grozā no augšas, kad kārtējo reizi šosezon pielaboja komandas biedra metienu. Tikmēr abas komandas šo cīņu aizvadīja līdzvērtīgi, spēkojoties punkts punktā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar "Knicks" basketbolistu divu punktu pārsvaru, bet latvietis tā laikā bija izcēlies ar desmit punktiem.

Nekas nemainījās arī otrajā puslaikā, jo abas komandas savā starpā aizvadīja spraigu un gana rezultatīvu basketbolu, kurā Porziņģis gan diez ko daudz neizcēlās. Trešās ceturtdaļas sākumā viņš iemeta divus soda metienus, bet pēc tam nākamos punktus guva vien pamatlaika priekšpēdējā minūtē, izvirzot Ņujorkas vienību vadībā ar 111:109.

Pēcāk Viljamss minūti līdz beigām panāca jau 113:109 par labu mājiniekiem, taču "Thunder" prata panākt izlīdzinājumu, gūstot četrus punktus pēc kārtas.

Pagarinājumā laukumā devās arī Porziņģis, kurš tā sākumā bloķēja Vestbruka metienu, bet pēc tam realizēja vienu no diviem soda metieniem. Tiesa, papildus piecas minūtes labāk nospēlēja Oklahomasitijas "Thunder", kas līdz ar to guva uzvaru.

Kristapa "putback dunk":

Ar 22 uzvarām 47 spēlēs "Knicks" ieņem Austrumu konferences desmito pozīciju, kamēr "Thunder" ar 31 panākumu tikpat mačos ir trešie Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs ceturtdien, kad izbraukumā būs jātiekas ar Toronto "Raptors".

Kā zināms, šīs sezonas debitants augstākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tiesa, līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā. Līdz ar to tagad Porziņģis var cerēt vienīgi uz iespēju, ka viņu sastāvā iekļaus kā rezervistu.

Tiesa, paredzams, ka Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.


LETA/Foto: Reuters