Girgensons pozitīvs; "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju. VIDEO
Zemgus Girgensons pēc savainojuma izārstēšanas laukumā demonstrē ļoti atzinīgu sniegumu.
Hokejs
2016. gada 27. janvāris, 09:18

Girgensons pozitīvs; "Sabres" pārtrauc zaudējumu sēriju. VIDEO

Jauns.lv

Pateicoties diviem šī gada jauno spēlētāju izvēles drafta otrā numura Džeka Aikela gūtajiem vārtiem, otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres", kuru pārstāv arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Aizvadītajā regulārā čempionāta mačā "Sabres" izbraukumā ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) apspēlēja Otavas "Senators" vienību.

Vēl pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet uzvaras vārtus Aikels iemeta trešās trešdaļas otrajā minūtē. Vēl reizi "Sabres" komandā izcēlās Evanders Keins.

Savukārt "Senators" sastāvā pa reizei vārtus guva zviedru spēlētājs Ēriks Kārlsons un Bobijs Raiens.

Tikmēr "Sabres" vārtos 34 metienus pret savu bijušo komandu atvairīja Robins Lēners. Šī Lēneram bija tikai ceturtā spēle pēc ilgstošas traumas ārstēšanas un pirmā uzvara kopš "Senators" atstāšanas.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 41 sekundi, veikdams vienu metienu pa pretinieku vārtiem un izpildīdams vienu spēka paņēmienu. Tāpat Girgensons zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Kā zināms, vēl tikai pirmdien Girgensons atgriezās laukumā pēc vairāku spēļu izlaišanas savainojuma dēļ, turklāt pirmajā duelī pamanījās gūt divus vārtus. Tas gan neglāba "Sabres" no zaudējuma ar 3:6 Ņujorkas "Rangers" vienībai.

Girgensons šosezon 42 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī izpelnījies negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Sabres" šosezon 50 aizvadītos mačos izcīnījusi 44 punktus, atkal pakāpjoties uz priekšpēdējo, septīto, vietu Atlantijas divīzijā. Savukārt Austrumu konferencē "Sabres" ieņem 14.pozīciju, apsteidzot Toronto "Maple Leafs" un Kolumbusas "Blue Jackets".

Šajā nedēļas nogalē gaidāma Visu zvaigžņu spēle, tāpēc nākamo maču "Sabres" aizvadīs tikai pēc astoņām dienām, kad 3.februārī uzņems Monreālas "Canadiens", kas vēl decembra sākumā bija visas līgas līdere, bet pašlaik Austrumu konferencē atrodas tikai 11.pozīcijā. Iepriekšējās astoņās spēlēs "Canadiens" komanda piedzīvojusi septiņas neveiksmes.

Mača interesantākie momenti - video: LETA/Foto: Vida Press