Karsums arī šogad nespēlēs pasaules čempionātā
Mārtiņš Karsums Latvijas izlasē pēdējo reizi spēlēja 2014. gada olimpiskajās spēlēs, bet pasaules čempionātos nav piedalījies kopš 2010. gada.
Hokejs
2016. gada 27. janvāris, 11:55

Karsums arī šogad nespēlēs pasaules čempionātā

Jauns.lv

Latviešu hokeja uzbrucējam Mārtiņam Karsumam šomēnes veikta pleca operācija un pēc tās atveseļošanās ilgums varētu sasniegt pat sešus mēnešus, kas kārtējo reizi liks izlaist pasaules čempionātu, vēsta portāls "sportacentrs.com".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karsums nav spēlējis kopš pagājušā gada 27.novembra. Ja vēl pirms neilga laika viņa atgriešanās laukumā tika gaidīta janvāra beigās, šonedēļ Maskavas komanda pavēstīja, ka latvietis šosezon vairs laukumā neizies.

Tagad spēlētājs portālam atklājis, ka 12.janvārī viņa plecam veikta operācija un atveseļošanās varētu ilgt piecus līdz sešus mēnešus. Tas automātiski nozīmē, ka hokejists nepiedalīsies arī gaidāmajā pasaules čempionātā, kas šogad risināsies Krievijā.

Šosezon Latvijas hokejists 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Maskavas "Dinamo" komandā Karsums aizvadīja trešo sezonu, šajā laikā KHL regulārajos čempionātos 132 spēlēs gūstot 38 vārtus un veicot 30 rezultatīvas piespēles, bet Gagarina kausa izcīņā 16 mačos izceļoties ar trīs precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Hokejista līgums ar Maskavas klubu noslēgsies pēc šīs sezonas.

Izlases rindās Karsums iepriekšējo reizi spēlēja Soču olimpiskajās spēlēs, bet pavasaros viņš regulāri veicis ceļgala artroskopiskās tīrīšanas, tāpēc jau ilgstoši nav piedalījies pasaules čempionātos, kur viņš iepriekšējo reizi piedalījās tālajā 2010.gadā.

LETA/Foto: EPA/LETA