Jānim Strēlniekam un "Brose Baskets" - smags zaudējums spēcīgajiem maskaviešiem
Arī pašam Jānim šī nebija veiksmīga diena - viņš spēlēja 14 minūtes un 44 sekundes, taču iemeta tikai vienu no diviem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu.
Basketbols
2016. gada 28. janvāris, 21:48

Jānim Strēlniekam un "Brose Baskets" - smags zaudējums spēcīgajiem maskaviešiem

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempionvienība Bambergas "Brose Baskets" ULEB Eirolīgas otrā posma jeb "Top 16" piektās kārtas cīņā piedzīvoja smagu zaudējumu pret spēcīgo Maskavas CSKA.

Bambergas komanda viesos piedzīvoja neveiksmi ar 70:91 (23:25, 11:30, 16:18, 20:18).

"Brose Baskets" mājiniekiem spēja turēt līdzi tikai pirmajā ceturtdaļā, pēc kuras Vācijas klubam bija divu punktu deficīts, taču otrajā ceturtdaļā Maskavas klubs veica pamatīgu izrāvienu, jo nepilnu sešu minūšu laikā no neizšķirta rezultāta 29:29 spēja panākt 48:31 savā labā. Bambergas basketbolisti no nokdauna tā arī neatguvās un cieta trešo zaudējumu piecos mačos.

Strēlnieks spēlēja 14 minūtes un 44 sekundes, iemetot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu, taču netrāpot trīs tālmetienus. Viņš nopelnīja vienu personisko piezīmi, reizi uz to izprovocēja arī pretiniekus, spēli noslēdzot ar negatīvu efektivitātes koeficientu -1.

Maskavas CSKA labā Nando de Kolo sameta 19, bet Milošs Teodosičs 14 punktus. "Brose Baskets" rezultatīvākais spēlētājs ar 12 punktiem bija grieķis Niks Zisis, kamēr Bredlijs Vanameikers un Eliass Heriss sameta pa 11 punktiem katrs.

Abām komandām šī bija trešā savstarpējā spēle šosezon un trešo reizi uzvarēja CSKA, kas bija pārāka arī Eirolīgas pirmā posma divās spēlēs.

Pa trim uzvarām F apakšgrupā ir CSKA un Maskavas apgabala "Himki", taču "armijnieki" ir aizvadījuši piecas spēles, bet Rima Kurtinaiša trenētā komanda par vienu mazāk. Pa divām uzvarām ir "Brose Baskets", Vitorijas "Laboral Kutxa", Barselonas "Lassa", Madrides "Real" un Pireju "Olympiacos" rēķinā, bet Kauņas "Žalgiris" vienība izcīnījusi vienu uzvaru četros mačos.

Jau vēstīts, ka piektdien Spānijas kluba "Laboral Kutxa" rindās Eirolīgas spēlē atgriezīsies Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš aizvadīs pirmo maču pēc desmit mēnešu pārtraukuma.

"Laboral Kutxa" viesos Barselonā tiksies ar spāņu grandu "Lassa".

Kā zināms, Bertāns pērn marta beigās pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus, taču atveseļošanās un sportiskās formas atgūšana bija ievilkusies. Ilgu laiku Bertāns trenējās ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" profesionāļiem, bet decembra sākumā atgriezās Vitorijā, lai sāktu treniņus trenažieru zālē un pēcāk arī ar komandu.

Pats Bertāns iepriekšējā nedēļā izteicās, ka traumas dēļ nebūs kļuvis sliktāks un mentāli būs gatavs atkal spēlēt.

Savukārt Kaspara Vecvagara pārstāvētā "Žalgiris" viesos tiksies ar "Himki" basketbolistiem.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

LETA/ Foto: EPA/LETA