"Tas bija ļoti grūts lēmums" - hokeja zvaigzne Ovečkins nepiedalīsies NHL Visu zvaigžņu spēlē
Pašlaik 30 gadus vecais Ovečkins ar 28 vārtiem 46 spēlēs ir līgas otrais labākais snaiperis, taču savainojuma dēļ Visu zvaigžņu spēle šoreiz būs jāizlaiž.
Hokejs
2016. gada 28. janvāris, 23:33

"Tas bija ļoti grūts lēmums" - hokeja zvaigzne Ovečkins nepiedalīsies NHL Visu zvaigžņu spēlē

Jauns.lv

Rezultatīvais Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins savainojuma dēļ nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēlē.

Ovečkins pēc līdzjutēju balsojuma tika ievēlēts par Metropoles divīzijas kapteini, taču savainojuma dēļ viņš paraugmačā piedalīties tomēr nevarēs.

"Tas bija ļoti grūts lēmums. To apspriedu ar treneriem un kluba vadību, kā arī centāmies tikt galā ar savainojumu, taču nesekmīgi," atzina Ovečkins. "Man ir sevi jāsagatavo atlikušajai sezonas daļai un jākļūst veselam. Domāju, ka mūsu komandai ir labas izredzes šosezon par kaut ko pacīnīties, tāpēc nevēlos to visu palaist garām."

"Es vēlējos piedalīties Visu zvaigžņu spēlē, jo tā ir lieliska izdevība un liels gods, taču pēdējo mēnešu laikā neesmu bijis vesels," atklāja Ovečkins.

Pašlaik 30 gadus vecais Ovečkins ar 28 vārtiem 46 spēlēs ir līgas otrais labākais snaiperis. Tāpat viņa rēķinā arī 14 rezultatīvas piespēles un lietderības koeficients +20.

"Capitals" šobrīd aizvada atzīstamu sezonu, jo ar 74 punktiem 47 spēlēs tā atrodas Austrumu konferences pirmajā vietā, turklāt ir arī visas līgas līdere.

Tāpat kļuvis zināms, ka savainojuma dēļ spēlē nepiedalīsies Čikāgas "Blackhawks" kapteinis Džonatans Tēvzs, kuram vajadzēja pārstāvēt Centrālās divīzijas komandu.

Ovečkina vietā Metropoles divīzijas vienībā iekļauts cits krievu hokejists Jevgēņijs Kuzņecovs, kurš arī spēlē Vašingtonas klubā, savukārt Tēvzu aizstās Nešvilas "Predators" uzbrucējs Džeimss Nīls. Savukārt par Metropoles divīzijas kapteini Ovečkina vietā iecelts Ņujorkas "Islanders" līderis Džons Tavaress.

NHL noteikumi paredz, ka hokejisti, kuri nepiedalās Visu zvaigžņu spēlē, izlaiž nākamo NHL regulārā čempionāta spēli. Tāpēc Ovečkins izlaidīs Austrumu konferences divu labāko komandu dueli, kurā "Capitals" 2.februārī tiksies ar Floridas "Panthers", bet Tēvzs tajā pat dienā paliks malā "Blackhawks" spēlē pret Kolorādo "Avalanche".

NHL Visu zvaigžņu spēle Nešvilā norisināsies jau šajā nedēļas nogalē.

Šosezon NHL Visu zvaigžņu spēle kļuvusi par četru divīziju komandu turnīru, kurā tiks izspēlēts "trīs pret trīs" spēlētāju formāts. Katru komandu pārstāvēs 11 hokejisti - seši uzbrucēji, trīs aizsargi un divi vārtsargi. Viens spēlētājs katrā divīzijā tika izvēlēts pēc līdzjutēju balsojuma, kas ieņems komandas kapteiņa lomu.

Par Atlantijas divīzijas spēlētāju iebalsots leģendārais čehs Jaromīrs Jāgrs no Floridas "Panthers", kurš gan līdzjutējiem lūdza par viņu nebalsot. Centrālajā divīzijā līdzjutēji izraudzījušies Patriku Keinu no Čikāgas "Blackhawks", bet Metropoles divīzijas komandā tika iebalsots Ovečkins.

Jaunajā formātā katra spēle ilgs vien 20 minūtes, taču tajā sacentīsies nevis divas komandas, bet četras NHL divīziju vienības, kā arī ierasto piecu spēlētāju vietā katrā komandā laukumā atradīsies trīs hokejisti. Pēc nospēlētām desmit minūtēm komandas mainīsies laukuma pusēm.

Turnīra pusfinālā Atlantijas divīzija spēkosies ar Metropoles divīzijas komandu, bet Centrālā divīzija cīnīsies ar vienību no Klusā okeāna divīzijas. Neizšķirta gadījumā tiks veikta pēcspēles metienu sērija.

Visu zvaigžņu finālspēles čempionu komandai tiks piešķirta naudas balva - viens miljons ASV dolāru.

Kā zināms, pērn Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā pārliecinoši uzvarēja Bufalo "Sabres" komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Tomēr dienu pēc šīs sezonas balsojuma sākšanās Girgensons savā tvitera kontā latviski aicināja līdzjutējus par viņu nebalsot, jo "šādas lietas ir jānopelna".

Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījies 2003.gadā - toreiz tas bija Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes, bet Artūrs Irbe tika pie divām dalības reizēm.

LETA/ Foto: AFP/LETA