Porziņģi pieveikusi slimība - viņš pirmo reizi karjerā izlaiž NBA spēli
Bez Kristapa (pirmais no kreisās) laukumā viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas.
Basketbols
2016. gada 29. janvāris, 06:50

Porziņģi pieveikusi slimība - viņš pirmo reizi karjerā izlaiž NBA spēli

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis slimības dēļ ceturtdien pirmo reizi karjerā izlaida Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

"Knicks" viesos ar 93:103 (21:27, 22:26, 20:20, 30:30) zaudēja lietuvieša Jona Valančūna pārstāvētajai Toronto "Raptors" vienībai, kas ar desmit uzvarām pēc kārtas sasniegusi jaunu kluba rekordu.

Zīmīgi, ka spēle tika aizvadīta zālē, kur februāra vidū norisināsies NBA Visu zvaigžņu spēle. Kaut gan Porziņģim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai iekļūtu Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā, tomēr divas dienas pirms tam latvietis piedalīsies Uzlecošo zvaigžņu mačā, kur pārstāvēs Starptautisko komandu.

Bez Porziņģa dalības šajā mačā Ņujorkas vienībai nevarēja palīdzēt arī komandas līderis Karmelo Entonijs, kā arī Hosē Kalderons, tādējādi "Knicks" bija jāiztiek bez trim pamatsastāva spēlētājiem. Tāpat traumēto spēlētāju sarakstā ir arī Klientonijs Ērlijs, kuram gada nogalē pie striptīza kluba kājā iešāva laupītāji. Sastāva problēmas "Knicks" vienībai uz desmit dienām lika noslēgt līgumu ar grieķi Tanasi Adetokunbo, kurš šo un iepriekšējo sezonu aizvada NBA Attīstības līgā, bet pasaulē spēcīgākajā līgā viņš debiju vēl nav piedzīvojis.

Ceturtdienas mačā rezultatīvākais "Knicks" rindās bija Ārons Aflalo, kurš guva 20 punktus, bet pa 13 punktiem iemeta Saša Vujačičs un pērnā gada drafta 19.numurs Džerians Grānts.

Savukārt mājinieku rindās ar 26 punktiem izcēlās Demars Derozans un Kails Laurijs, bet Valančūns guva 11 punktus un savāca 18 bumbas zem groziem.

Mača sākumā neliels pārsvars piederēja Ņujorkas basketbolistiem, tomēr "Raptors" pamazām samazināja to un pirmo ceturksni noslēdza ar 27:21 savā labā. Otrās ceturtdaļas sākumā Toronto vienība panāca jau desmit punktu pārsvaru, ko izdevās arī saglabāt, ejot puslaika pārtraukumā (53:43).

Trešā ceturkšņa vidū viesi spēja pietuvoties līdz viena punkta deficītam (57:58), tomēr pēc nospēlētām 12 minūtēm otrajā puslaikā "Raptors" atkal panāca desmit punktu pārsvaru (73:63). Ceturtajā ceturtdaļā "Knicks" nespēja atspēlēt iekrāto deficītu un piedzīvoja zaudējumu ar 93:103.

Ar 22 uzvarām 48 spēlēs "Knicks" saglabā Austrumu konferences desmito pozīciju, kamēr "Raptors" ar 31 uzvaru 46 spēlēs ir otrā, bet visā līgā tā ir piektā spēcīgākā komanda.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs jau piektdien, kad savā laukumā uzņems Fīniksas "Suns".

LETA/Foto: EPA/LETA