NHL hokejists uzbrūk tiesnesim; draud ilgstoša diskvalifikācija. VIDEO
Ja līga konstatēs, ka Deniss Vaidmens līnijtiesnesi notriecis apzināti, viņam draudēs vismaz 20 spēļu diskvalifikācija.
Hokejs
2016. gada 29. janvāris, 11:08

NHL hokejists uzbrūk tiesnesim; draud ilgstoša diskvalifikācija. VIDEO

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība uz pagaidām nenoteiktu laiku ceturtdien diskvalificējusi Kalgari "Flames" vienības aizsargu Denisu Vaidmenu, kurš spēles laikā uzbruka līnijtiesnesim.

Trešdien notikušajā mačā, kurā "Flames" ar 1:2 piekāpās Nešvilas "Predators", Vaidmens, slidojot uz rezervistu soliņu, ar nūju no muguras uzbruka vienam no spēles tiesnešiem, vēlāk aizbildinoties, ka ieraudzījis viņu pēdējā brīdī un šādi sanācis rīkoties netīšām.

Vaidmens ceturtdien paziņojumā atkārtoja, ka nav rīkojies speciāli, kā arī atvainojies cietušajam tiesnesim Donam Hendersonam.

"Brīdi pirms tam biju saņēmis spēcīgu triecienu laukuma stūrī, un man bija lielas sāpes plecā, kā arī kaklā," stāstīja Vaidmens. "Centos tikai tikt nost no ledus, bet pēdējā sekundē paskatījos uz augšu, ieraudzīju tiesnesi un nevarēju izvairīties."

Ja līga konstatēs, ka Vaidmens līnijtiesnesi notriecis apzināti, viņam draudēs vismaz 20 spēļu diskvalifikācija.

Kā paziņojusi līga, Vaidmens pagaidām ir diskvalificēts, bet viņa noklausīšanās plānota 2.februārī, kad arī tiks pieņemts lēmums par spēlētāja soda apmēru.

Līdz tam laikam gan "Flames" komandai spēles nav plānotas, jo pašlaik līgā sācies Visu zvaigžņu spēles pārtraukums.

Šajā sezonā 32 gadus vecais Vaidmens 48 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Viņš līgā aizvada jau vienpadsmito sezonu.

"Flames" komanda ar 45 punktiem 48 spēlēs pašlaik atrodama Rietumu konferences kopvērtējuma priekšpēdējā, 13.pozīcijā.

Vaidmens notriec tiesnesi - video: LETA/Foto: ekrānuzņēmums no video