Bēdz, lai izdzīvotu! Kā ķīnietis par mata tiesu paglābās no bijušās NBA zvaigznes. VIDEO
Džeisons Maksīls bija nolēmis pārmācīt savu pretinieku.
Basketbols
2016. gada 29. janvāris, 16:31

Bēdz, lai izdzīvotu! Kā ķīnietis par mata tiesu paglābās no bijušās NBA zvaigznes. VIDEO

Jauns.lv

Pēdējos gados jau ierasts, ka dažādi bijušie NBA spēlētāji dodas uz Ķīnas virslīgu CBA, lai turpinātu savu karjeru. Spēles līmenis krietni piemērotāks rietošām basketbola zvaigznēm, bet summas algas čekos ļoti pieklājīgas.

32 gadus vecais amerikāņu spēka uzbrucējs Džeisons Maksīls savulaik bija viens no atlētiskākajiem NBA spēlētājiem, bet pēdējos gados savainojumi un manāms ķermeņa svara pieaugums pamudināja pēc 10 sezonām NBA doties uz CBA. Tjaņdziņas “Ronggang” (komanda pašlaik ieņem 18 vietu 20 vienību konkurencē) rindās Maksīls atkal ir viens no komandas līderiem, vidēji spēlē izceļoties ar 19 punktiem un 11,7 atlēkušajām bumbām, kas gan visas līgas mērogā ne tuvu nav iespaidīgākā spēlētāja individuālā statistika. Piemēram, viņa komandas biedrs cits bijušais NBA spēlētājs Džordans Kravfords vidēji mačā gūst 42,3 punktus.

Tomēr Džeisons Maksīls aizvadītajā spēļu kārtā nebūt nebija gandarīts ar pretinieku no Šandongas kluba darbību. Ke Vu kādā no epizodēm pagrūda Maksīlu mugurā tā, ka 125 kilogramus smagais amerikānis ļoti sadusmojās un sāka ķert ķīniešu basketbolistu pa visu laukumu. Bail pat iedomāties, kas notiktu ar Šandongas komandas spēlētāju, ja vēl viens kādreizējais NBA spēlētājs Maikls Bīzlijs neprastu nomierināt savu šīs spēles pretinieku. Viss notikušais incidents skatāms video.

Džeisons Maksīls ķer Ke Vu pa visu laukumu – video: Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas