Basketbols
2016. gada 30. janvāris, 14:16

Porziņģis par atgriešanās maču: "Spēlē man bija grūti elpot. Ķermenis nebija 100% gatavs"

Jauns.lv

Kaut latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis pēc vienas spēles pauzes, kas tika izlaista slimības dēļ, piektdien atgriezās laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē Ņujorkas "Knicks" sastāvā, viņam bijis grūti elpot un ķermenis nebija pilnībā gatavs mačam, pēc komandas gūtās uzvaras atzina spēlētājs.

Kā zināms, "Knicks" piektdien savā laukumā ar 102:84 uzveica Fīniksas "Suns" komandu. Porziņģis šajā mačā guva septiņus punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas piespēles un bloķēja vienu metienu.

Slimības dēļ Porziņģis nepiedalījās "Knicks" iepriekšējā mačā, tāpēc šai spēlei viņš nebija pilnībā gatavs. "Man bija grūti elpot. Ķermenis nebija 100% gatavs. Zināju, ka varēšu komandai palīdzēt, kaut gan vakar vēl nejutos labi. Gribēju spēlēt. Biju gatavs par kādiem 85-90%. Rīt mums būs atpūta. Ceru, ka būšu par 100% gatavs nākamajai spēlei," pastāstīja Porziņģis.

Savā NBA debijas sezonā Porziņģim ceturtdien bija pirmā spēle, kuru viņš izlaida. "Tas bija ļoti grūti. Gribās aizvadīt pilnu sezonu ar 82 spēlēm, neskatoties uz to, ka ir slikti vai ir sāpes. Tomēr vakar bija prātīgi piebremzēt, lai šodien būtu atpakaļ ierindā," atzina latviešu basketbolists.

Ar uzvaru pret "Suns" Ņujorkas klubs pārtrauca četru zaudējumu sēriju, tāpēc Porziņģis cer, ka komandas spēle uzlabosies. "Mums jāuzlabo stabilitāte. Tā bija iepriekš, taču pazaudējām to. Gribam atgriezties vecajās sliedēs un spēlēt kā iepriekš."

Porziņģa labākie momenti mačā ar "Suns" - video:

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs svētdien savā laukumā pret NBA čempioni un sezonas līderi Goldensteitas "Warriors", kas Ņujorkas vienībai būs pirmā tikšanās šosezon ar šo spēcīgo komandu. "Viņi ir favorīti. Ja spēlēsim centīgi, būsim koncentrējušies un parādīsim labu sniegumu, būsim spējīgi ar viņiem cīnīties," uzskata Porziņģis.

Latviešu basketbolists atzina, ka viņš televīzijā ir skatījies "Warriors" spēles. "Tā ir čempionu komanda. Viņi šobrīd spēlē apbrīnojumā līmenī. Mums noteikti nebūs viegla spēle."

Porziņģis aizvadījis 48 spēles, vidēji mačā guvis 13,9 punktus, izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējis 1,9 pretinieku metienus.

Ar 23 uzvarām 49 spēlēs "Knicks" saglabā Austrumu konferencē desmito pozīciju, kamēr "Suns" ar 14 panākumiem 48 spēlēs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma 14.vietā. Austrumos līdere ir Klīvlendas "Cavaliers" ar 33 uzvarām un 12 zaudējumiem, bet Rietumos un visā līgā labākā bilance ir "Warriors" komandai, kas guvusi 42 uzvaras 46 spēlēs.

Kā zināms, Porziņģis iekļauts NBA Uzlecošo zvaigžņu spēles Starptautiskajā komandā, kas 12.februārī Toronto sacentīsies ar ASV vienību. Spēle notiks divas dienas pirms NBA Visu zvaigžņu spēles.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās pagājušās vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: Vida Press