Porziņģim 14 punkti zaudējumā pret NBA čempioniem "Warriors". VIDEO
Kristapa komandai šonakt diemžēl zaudējums pret čempioni "Warriors".
Basketbols
2016. gada 1. februāris, 07:26

Porziņģim 14 punkti zaudējumā pret NBA čempioniem "Warriors". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis svētdien guva 14 punktus Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" piedzīvoja zaudējumu.

"Knicks" savā laukumā ar 95:116 (20:18, 29:37, 16:27, 30:34) piekāpās pērnās sezonas čempionei Goldensteitas "Warriors", piedzīvojot piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

Iepriekšējā mačā "Knicks" ar 102:84 uzveica Fīniksas "Suns", pārtraucot četru zaudējumu sēriju, kamēr "Warriors" tikai pēdējā sekundē tika galā ar līgas pastarīti Filadelfijas "76ers", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas.

Šajā spēlē "Knicks" vienībai nevarēja palīdzēt viens no pamatsastāva spēlētājiem Hosē Kalderons. Tāpat traumēto spēlētāju sarakstā ir arī Klientonijs Ērlijs, kuram pērnā gada nogalē pie striptīza kluba kājā iešāva laupītāji. Sastāva problēmas likušas "Knicks" komandai noslēgt desmit dienu līgumu ar grieķi Tanasi Adetokunbo, kurš iepriekšējā mačā guva divus punktus.

Porziņģis svētdienas spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā iemeta abus tālmetienus, vienu no sešiem divpunktu metieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Tāpat viņš savāca sešas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes, turklāt divas no tām jau pašā spēles sākumā.

Rezultatīvākais "Knicks" komandā bija Karmelo Entonijs, kurš iemeta 24 punktus un savāca desmit bumbas zem groziem. Tikmēr pa 11 punktiem iemeta Deriks Viljamss un Saša Vujačičs.

Kristapa spēles momenti mačā pret kolēģiem no Goldensteitas:

"Warriors" rindās ar 34 punktiem izcēlās Klejs Tomsons, savukārt Porziņģa pretspēlētājs Dreimonds Grīns nopelnīja devīto "triple-double" šosezon. Grīns šajā mačā iemeta 20 punktus, savāca desmit atlēkušās bumbas un desmit reizes asistēja komandas biedru precīzajos metienos. Goldensteitas komandas zvaigzne Stīvens Karijs šajā spēlē guva 13 punktus.

Pirmo spēles ceturksni mājiniekiem izdevās uzvarēt, tomēr turpinājumā pamazām spēli savās rokās pārņēma "Warriors" vienība, izšķirošo izrāvienu veicot trešajā ceturtdaļā.

"Knicks" ierastajā starta pieciniekā spēli Kalderona vietā uzsāka Lengstons Gelovejs, bet Porziņgis jau pusotrā minūtē savāca divas piezīmes, kā dēļ nekavējoties tika nomainīts. Teju trīs minūtes komandas nespēja gūt punktus, bet "Warriors" mača sākumā veica izrāvienu 7:0, ko gan ņujorkiešiem izdevās atspēlēt un panākt vadību ar 14:7. Porziņģis pirmajā ceturksnī laukumā neatgriezās, bet šo spēles nogriezni "Knicks" uzvarēja ar 20:18.

Latviešu basketbolists laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas trešajā minūtē, bet nedaudz vēlāk Tomsons panāca neizšķirtu 27:27. Pēc minūtes arī Porziņģis guva savus pirmos punktus spēlē, vēlreiz izvirzot "Knicks" vadībā ar 31:30. Kaut gan ceturkšņa vidū "Warriors" veica septiņu punktu izrāvienu, tomēr latvietis ar precīzu tālmetienu neļāva viesiem vēl vairāk attālināties (36:40). Nedaudz vairāk kā pusminūti pirms puslaika beigām Porziņģis nopelnīja trešo piezīmi un tika nomainīts. Pirmo puslaiku Ņujorkas klubs zaudēja ar 49:55, bet latvietis šajā laikā bija izcēlies ar septiņiem punktiem un trim atlēkušajām bumbām.

Otrā puslaika pirmajās trīs minūtēs Karijs un Tomsons panāca 62:49, bet pirmos "Knicks" vienības punktus trešajā ceturtdaļā ar precīzu soda metienu guva tieši Porziņģis. Ceturkšņa vidū latviešu talants vēlreiz bija precīzs, metot aiz tālmetiena līnijas (58:67). Minūti pirms ceturtdaļas beigām Porziņģis devās atpūsties uz rezervistu soliņa, bet pirms ceturtā spēles nogriežņa "Knicks" zaudēja ar 65:82.

Necerot uz atspēlēšanos, pēdējā mača ceturksnī Porziņģis vairs netika laists laukumā, tā vietā laukumā laižot rezervistus. Cīņas nogalē četrus punktus savā kontā ierakstīja Adetokunbo, bet "Knicks" piedzīvoja zaudējumu ar 95:116.

Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 50 spēlēs atkāpusies uz desmito pozīciju Austrumu konferencē, bet "Warriors" ar 44 panākumiem 48 cīņās ir Rietumu konferences un visas līgas līdere.

Otrdien "Knicks" savā laukumā uzņems Bostonas "Celtics", bet divas dienas vēlāk tā viesosies pie Detroitas "Pistons".


LETA/Foto: Reuters