Sevastova atgriežas pasaules ranga pirmajā simtniekā
Šobrīd abas Latvijas labākās tenisistes Anastasija Sevastova (attēlā) un Aļona Ostapenko atrodas WTA ranga pirmajā simtniekā.
Citi sporta veidi
2016. gada 1. februāris, 13:55

Sevastova atgriežas pasaules ranga pirmajā simtniekā

Jauns.lv

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atgriezusies labākajā simtniekā un šobrīd ieņem 100.pozīciju.

Kā zināms, janvāra otrajā pusē Sevastova pārvarēja sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - kvalifikācijas sacensības, turklāt pamatturnīrā spēja aizkļūt līdz otrajai kārtai, kur līdzīgā cīņā ar 3-6, 3-6 piekāpās slavenajai serbietei Anai Ivanovičai.

Tas Sevastovai garantējis atgriešanos pasaules labāko simts tenisistu vidū.

Tikmēr Latvijas vadošā rakete Aļona Ostapenko, kura Austrālijas atklātajā čempionātā tālāk par pirmo kārtu netika, piedzīvojusi kritumu par piecām pozīcijām un tagad ieņem 86.vietu.

Savukārt Diāna Marcinkēviča atkritusi par sešām vietām un nu ieņem 496.pozīciju.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā pēc Austrālijas atklātā čempionāta notikušas daudzas izmaiņas, bet pirmo vietu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Savukārt uz otro vietu no sestās pakāpusies vāciete Angelika Kerbere, kurai sestdien pirmo reizi izdevās uzvarēt kādā "Grand Slam" turnīrā, negaidīti pārspējot Viljamsu un triumfējot sacensībās Austrālijā.

Uz trešo vietu tikmēr noslīdējusi rumāniete Simona Halepa, kamēr ceturtā joprojām ir poliete Agņeška Radvaņska, kamēr uz piekto noslīdējusi Garvinje Mugurusa no Spānijas. Sestā šobrīd ir slavenā krieviete Marija Šarapova, kurai seko karjeru noslēgusī itāliete Flavija Peneta, bet astotā ir spāniete Karla Svaresa.

Pirmo desmitnieku noslēdz čehiete Petra Kvitova un Lūcija Šafāržova.

Kā zināms, Kerbere sestdien Austrālijas atklātā čempionāta finālā ar 6-4, 3-6, 6-4 pieveica titulēto Viljamsu, kura savas karjeras laikā Melburnas turnīrā vien triumfējusi sešas reizes. Ja amerikāniete būtu uzvarējusi šajā turnīrā, viņa iegūtu savu 22."Grand Slam" titulu un panāktu atklātās ēras rekordisti Štefiju Grāfu no Vācijas. Savukārt Kerbere tagad kļuvusi par pirmo "Grand Slam" čempioni no Vācijas kopš Grāfas.

Tikmēr dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas atrodas Ostapenko, kura piedzīvojusi divu vietu kritumu un ieņem 167.pozīciju, kamēr Marcinkēviča atrodama 289.vietā. Savukārt Sevastova ir 295.pozīcijā, bet Denīza Marcinkēviča dubultspēlēs ir 940.rakete.

LETA/Foto: EPA/LETA