"Dinamo" sapnis par izslēgšanas spēlēm ir galā, līdz sezonas beigām vēl 5 mači
Rīgas "Dinamo" pirmo reizi divus gadus pēc kārtas nespēj kvalificēties Gagarina kausa izcīņai.
Hokejs
2016. gada 2. februāris, 14:28

"Dinamo" sapnis par izslēgšanas spēlēm ir galā, līdz sezonas beigām vēl 5 mači

Jauns.lv

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" otrdien oficiāli zuda izredzes sasniegt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēles, jo tās viena no sīvākajām konkurentēm Slovākijas vienība Bratislavas "Slovan" izcīnīja uzvaru regulārā čempionāta mačā un kļuva rīdziniekiem kopvērtējuma tabulā neaizsniedzama.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Slovan" otrdien izbraukumā ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) pārspēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", gūstot trešo panākumu pēdējo četru maču laikā.

Mača rezultātu jau cīņas trešajā minūtē atklāja "Admiral" hokejists Aleksejs Ugarovs, kuram rezultatīvu piespēli veica tieši Vladivostokas vienības kapteinis Bārtulis. Tiesa, turpinājums mājinieku komandai nebija tik sekmīgs, jo "Slovan" guva trīs vārtus pēc kārtas, divreiz izceļoties Mihelam Miklīkam un nodrošinot uzvaru.

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 27 minūtes un 43 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks starp abu vienību hokejistiem. Latvietis šajā mačā veica trīs nesekmīgus metienus pa pretinieku vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus.

Latviešu aizsargs šosezon 49 mačos guvis astoņus vārtus un 16 rezultatīvas piespēles.

Pēc šī panākuma Rietumu konferences astotajā vietā esošie "Slovan" guvuši 85 punktus 56 spēlēs, kamēr Rīgas "Dinamo" ir 12.pozīcijā ar 68 punktiem 55 mācos. Starp abām komandām pēc otrdienas ir 17 punkti, bet rīdziniekiem līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt tikai piecas spēles, kurās maksimāli iespējams izcīnīt 15 punktus. Līdz ar to Bratislavas klubs kļuvis Latvijas komandai neaizsniedzams.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" pirmo reizi divus gadus pēc kārtas nespēj kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Tikmēr vēl vienā otrdienas mačā Horvātijas klubs Zagrebas "Medveščak" ar 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) pārspēja vienu no turnīra pastarītēm Habarovskas "Amur", divus vārtus gūstot Maikam Glumakam. Līdz ar to viesiem šajā mačā izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, kamēr "Amur" šī ir ceturtā neveiksme pēc kārtas.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 124 punktiem 56 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr Austrumos vadībā ar 103 punktiem atrodas Omskas "Avangard". Tikmēr "Admiral" ar 90 punktiem 57 cīņās meklējama šīs konferences piektajā pozīcijā, bet vietu izslēgšanas spēlēs vēl nav nodrošinājuši.

Rietumu konferencē septiņas komandas - CSKA, Helsinku "Jokerit", Jaroslavļas "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Sanktpēterburgas SKA - jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs. Par pēdējo ceļazīmi cīņa notiek starp "Slovan", Minskas "Dinamo" un Zagrebas "Medveščak".

Tikmēr Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj" un Ufas "Salavat Julajev".

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA